Inlägg från juli 2011

Damallsvenskan vs VM2011

Damallsvenskan och VM är inte på långa vägar samma sak. Men båda har sin alldeles egna charm. Just nu lider jag av postvmstress och känner mig inte speciellt pepp på helgens matcher, men när jag väl är där lär det förändras. För damallsvenskan är, hur man än vrider och vänder på det - helt djävla fantastisk.

Vi är tillbaka i vardagslunket. Just nu känns det tämligen ohett, kyligt och... Ja, ointressant.

#vm11

Innan VM snackade jag om de där obehagliga Lagerbäckvibbarna. Minns att jag skrev en vädjan till landslaget: ”Visa för mig att jag har fel, att ni lärt av era misstag och att ni inte kommer klappa ihop igen. Visa för mig att jag har fel, att ni lärt av era misstag och att snacket om kvartsfinal endast är ett sätt att avleda pressen utifrån”.

Nu sitter jag här och dricker en kopp te, förbannar Göteborg men nickar ändå belåtet. Jag hade fel, landslaget knäppte mig på näsan. Jag skulle inte kunna vara lyckligare. Ändå är jag inte nöjd – ge mig en chans att förklara varför:

Jag är inte full, tv4 - just saying

Jag har försökt att inte gå in i debatten kring Pontus Kåmark och den kritik som han riktat mot det svenska landslaget under VM. Men när tv4 gång på gång går över gränsen kan jag inte hålla tillbaka längre. Oavsett om jag vill det eller ej måste jag kasta mig in i det.

Det är pinsamt att se hur Tv4 bemöter kritiken kring Pontus Kåmark. Kanske dags att medieträna sina journalister?

En match gör ingen sommar

Nu har vi hunnit njuta av segern mot USA. Och vet ni, det är nu det börjar på riktigt. Det här laget må ha tagit en historisk seger mot världsettan men den segern är ingenting värd om Sverige förlorar i morgon. Vid förlust blir VM 2011 bara ytterliggare än turnering i raden där det Svenska damlandslaget visar att de är ”sämst när det gäller” För en match gör inget mästerskap.

Givetvis ska vi inte ta ut en förlust i förskott, precis som vi inte ska ta ut en vinst. Men kom ihåg att inte höja Sverige till skyarna. 60-70 minuters bra spel mot Sundhages USA i en betydelselös (nåväl, de spelade trots allt om första platsen i gruppen) är en sak. En kvartsfinal – där det är vinna eller försvinna som gäller – är något helt annat.