Inlägg från juni 2011

Sommaruppehåll

Vi gav notviken deras första förlust i årets division 2. SWEET. Det betyder att vi bara har två poäng upp till dem nu och tätstriden lever. Verkligen SWEET.

Nu har vi uppehåll till den 14 juli och får köra på med träningsprogrammen själva. Dagens pass får dock bli på kvällskvisten, har 26 grader här i skuggan så förhoppningsvis blir temperaturen lite mer träningsvänlig senare...

Sista rycket

Imorrn är det dags för våromgångens sista match. Notviken, nuvarnade serieledare kommer på besök. Det jag skrev tidigare, att matchen även skulle gälla DM, har blivit ändrat. Notviken godkände dock inte det, så istället blir DM-semifinalen under serieuppehållet, närmare bestämt den 20 juli. Uppehållet kommer lägligt då många i truppen börjar känna sig slitna.

Glad midsommar!

Firade midsommaren med att ta 3 poäng hemma mot Morön. En 5-0 seger blev det och nu ligger vi på en andra plats i tabellen - dock med lag bakom som har mindre matcher spelade. Vi avslutar våromgången till veckan med att möta serieledarna och tillika obesegrade Notviken. Ett lulelag som onekligen imponerat med en otrolig poängskörd.

Gameday!

Morön gästar oss i afton. På grund av det ihållande regnet de senaste dagarna har matchen flyttats från våran IVAB-Arena till LF-Arena, vilket absolut inte gör något. Vi väljar konstgräs framör en ojämn naturgräsplan vilken dag som helst.

Först ut denna dag är dock att jobba några timmar. Tagga kan man göra i alla fall.

Bring it!

The mind is the athlete

Jag älskar när nätet rasslar.

Tränat inte bara kroppen idag utan har även dragit ett stort fett lass mentalstyrketräning. Detta med hjälp av min bibel The Sport Psych Handbook.

"We are not on earth to live up to someone else's expectations. To make our unique contributions to the world we need to prize our individual worth and pursue our dreams."

Weekend

Mål.

Vidare i DM och vi ligger nu 2:a i serien! Det blev alltså seger igår. Just kommit hem efter en tur i joggingspåret, kändes att vi haft en tuffare vecka än vanligt. Inte optimalt med 2 matcher på fyra dagar, men nu blir det vila till måndag så man är fit for fight igen. Så det blir en helg utan fotboll vilket var ett tag sedan.

DM Kvartsfinal

DM GULD 2010.

Ikväll går vi in i årets DM slutspel. Förra året vann vi DM och var alltså bäst i Norrbotten. Tyvärr var inte Piteå IF med vilket känns som det bästa laget i länet med tanke på vilken serie man spelar i. I år blir det andra bullar, PIF är direktkvalificerade till finalen. Ikväll går vi i ISK in i slutspelsfasen och möter i kvartsfinal Luleå DFC.

The sky is the limit

IVAB arena börjar få en fin matta.

Vad mer behöver man än en fotboll och gräs?
Före vårat bollpass igår tog jag en timma att slipa på tekniken. Det var riktigt underbart, solen log på mig hela tiden och myggorna höll sig undan. Med Ray Lamontagne i ipoden och en boll mellan fötterna är det svårt att inte bli harmonisk.

The Dag before Match

En skön träning är avslutad och nu börjar tagget på allvar för matchen imorgon. Vi körde ett pass på en timma, lite lättare spel- och avslutningsövningar. Riktigt kul, det kändes bra och ska bli hur kul som helst att gå ut på planen mot alvik imorgon. Vädret har lagt om och idag går det äntligen att vara ute utan att smälta bort.

Längtar till VM börjar! SOMMAR OCH VM SÅ UNDERBART!

Hetta!

För några dagar sedan hade jag för mig att jag bodde i Piteå, Norrbotten, Sweden. Nu är jag inte säker längre. Min tempmätare säger 26 grader och den ligger inte ens i solen!!!
Lunchen som bestod av en grillad-kyckling-sallad-med-tusen-bröd-för-att-få-kolhydrater-till-fotbollskroppen-utan-att-behöva-äta-varm-pasta, intogs under solsemester lika förhållanden. Jag gillare!

Fokus på rätt

Fokus på rätt saker är elementärt. Speciellt efter matcher som den igår. Så här kommer två länkar till roligare läsning.

Norrbottens Kurirens fotbollsblogg tar ut "Veckans lag" med spelare från norrbotten, herrar och damer.
VI var 2 ISK:are med:

http://www.kuriren.nu/bloggar/bloggentry.aspx?blogg=5343933&entry=595166...

Vad hände?

Det här är inte ett kul inlägg att skriva. Matchen igår slutade i förlust. 5-0 blev siffrorna till Mariehem som gjorde alla målen i första halvlek.
Sådana matcher är det hemskt att vara forward, man känner sig väldigt maktlös. Dessutom hade det kunnat bli dubbla målskörden om inte våran målvakt räddat 5 frilägen...

Solsting

Kan bara skylla på solsting i förra inlägget. Det var ju såklart Umeå IK som Piteå mötte idag, Ldb fc var ju hit i förra omgången... Nåväl, det var fullt på läktarna och runt staketen, riktigt kul. Blev grymt imponerad av Caroline Jönssons uppvärming, reste sig upp från liggandes utan hjälp av händer eller armar! Grym spänst och styrka i den tjejen. SHIT!

Dan före dan

Uppvärmning a la ISK.

Imorgon måndag och nationaldagen, det betyder bortamatch mot Mariehem SK. Igår spelade Luleå DFC mot Åkullsjön och överraskande nog vann Åkullsjön och var därmed första laget hittills att besegra lulelaget. Det ger oss ett fint läge att gå om dem i tabellen genom en vinst imorrn.

Bring it on!

Fyra dagar kvar till nästa match, Mareihem borta på nationaldagen. Ett toppmöte och det ska så kul att fortsätta på vägen vi stakat ut. Men först några dagars ledighet och träning såklart. Igår körde vi löpning ute en timma, regnet öste ner. Då menar jag öste. Åskan gjorde oss sällskap också! Nåväl, det var lätt att andas i alla fall.