AIKs F17 håller nollan

AIK hade inga svårigheter att besegra Tyresö FF i Svenska Spel F 17 på ett regnigt Skytteholm. 5-0 skrevs segersiffrorna till. Julia Lindberg inledde målskyttet och fortsatte att varva målen med Elin Södermark innan Hanna Droh avslutade med det sista.. AIK är därmed fortfarande obesegrat i serien.
AIKs Elin Södermark på väg att göra 2-0 på Tyresö. FOTO: anders h.nu

Hammarby har emellertid vunnit alla sina fyra matcher och hade ett lyckat veckoslut i Umeå.
På lördagen besegrades Umeå Södra med 4-1. Fia Grönborg (f-96), Sofia Gauw, Sanna Penton och Josefine Nordin gjorde målen. Simone Rosekvist reducerade för Umeå Södra vid ställningen 0-3.
- Vi spelade riktigt bra i första halvlek, inte minst i försvaret, berättar Hammarbys lagledare Cecilia Smith Jonasson.
- Det var inspirerande med en lokal Hammarby-klack på cirka tjugo personer som hejade på oss hela tiden. De två sista målen var resultat av hörnor.
Dagen efter mötte Hammarby Umeå IK och här blev det ännu större siffror, hela 6-0 till Hammarby. Josefin Andersson och Caroline Andersson gjorde vars två mål, Sanna Penton och Fia Grönborg var sitt.
Trots allt var UIKs mittback Mika Nilsson och målvakt Jenny Edvardsson bäst i laget.
- Vi hade en fin helg här och det var väldigt välordnat för oss, både vi ledare och tjejerna uppskattade det mycket, tillägger Cecilia Smith Jonasson.

Djurgården besökte Kvarnsvedenoch spelade 1-1.
Josefine Zandén har redan etablerat sig som säker målgörare och hon gav Kvarnsveden ledningen efter en djupledspassning. Djurgårdens Daniela kvitterade på en fint slagen frispark.
- Vi var nog det bättre laget i andra halvlek och borde ha vunnit, tycker Djurgårdens tränare Mikael Söderman.
Mittbacken Hanna Grytegård var förutom Josefine en spelare som utmärkte sig litet extra i Kvarnsvedens lag som ligger lika med Djurgården i tabellen på övre halvan bland de 16 lagen.

KIF Örebro sladdar och har ännu inte vunnnit någon match. Det blev förlust även mot Västerås BK 30 i en blåsig match. Faktiskt hade Victoria Zetterberg riktig god hjälp av medvinden när hon gjorde ett av sina två mål Rebermark och Mikiz Koskic var sitt. Mittback Rebecka Sipponen styrde försvaret.
Sara Carlsson, KIF Örebros mittback, var lagets yngsta spelare (f-86). Linda Hallin gjorde målet som betydde att KIF Örebro spelade 1-1 i andra halvlek.

Läs mer
DIFDAMsaman 2010-05-25 18:26

om aik är så bra var för kan dom inte slå örebro då?

Gäst 2010-05-26 19:30

bla bla bla

DIFDAMsaman 2010-05-25 18:33

en gång fylldes kanalplan av ett riosväng men nu har klacksparks laget blivit ett tjogabollen gäng och solna har väll aldrig gjort sig känt för elegans så dif är stockholms enda lag där liret får en schans