Rejält publikrekord väntas i Tyresö

Förväntningarna är höga inför den avgörande matchen mellan Tyresö FF och Kopparbergs/Göteborgs FC på lördagen. Att publikrekordet ryker är Tyresös sportchef Hans Löfgren tämligen övertygad om.
Nytt publikrekord på Tyresövallen väntas i helgen. Foto: Anders Henriksson

– Vi har redan 1.500 förbokade biljetter så min känsla är att vi kommer att slå det gamla publikrekordet på 2.800 åskådare med råge. Jag tippar på att det kommer 4.000 personer för att kolla in matchen.

Matchen ja, hur är dina känslor inför den stundande helt avgörande omgången?
– Att det är en helt öppen historia och att vi kommer att ge allt för att vinna vår match. Självklart kommer det att bli en tuff drabbning mellan två lag som gärna vill vinna eller allra minst bli tvåa i serien. Skulle det vara oavgjort med bara 10 minuter kvar då hoppas jag att man släpper på alla tyglar, går ner på två backar och kör för fullt för att vinna. Nu är jag inte tränare men i mitt sinne spelar det ingen roll om vi blir trea eller fyra i detta läge. Samtidigt är det inte helt orealistiskt att tänka att om KIF Örebro kunde slå oss så kan dom också rubbaLdB FC Malmö, säger Hans.

Vid vinst har Tyresö säkrat minst silver och inte minst en plats i Champions league 2012. Det får mig att undra hur läget är i truppen. Är samtliga spelare i dagens lag klara för spel i Tyresö även 2012?
– Inte riktigt alla, det återstår förhandlingar med 3-4 spelare. Vi har ju sagt att vi ska förstärka med två spelare av hög kaliber inför nästa säsong och det är klart att det då finns någon spelare som vill avvakta vilka dessa blir och hur konkurrensen kommer att se ut på de olika positionerna. Men jag känner mig rätt lugn vad det gäller spelarfronten.

Om Tyresö FF skulle vinna SM, väntar det då någon bonus för spelarna?
– Inte i pengar, vi har inte något sådant inskrivet i några kontrakt.

Hur tung var förlusten mot KIF Örebro?
– Oerhört tung förstås. Tjejerna var jättedeppiga men nu har dom lagt det åt sidan och är fullt fokuserade på att göra en riktigt bra match mot Kopparbergs/Göteborg. Vinner vi kan vi glädjas åt ett silver och en plats i Champions League, det vet vi med säkerhet. Resten kan vi inte själva påverka.

Taggar:
josefine 2011-10-14 19:44

Publikrekordet för i år kanske, men ska de slå för damallsvenskan så måste de komma en bit över 4000... Rekordet har nämlingen Linköping på ca 9500 från 2008

Anette Börjesson 2011-10-15 09:55

Publikrekord på Tyresövallen.......