KIF Örebro vann i förlängning

Det stod 1-1 vid full tid mellan KIF Örebro och Tyresö i en av de återstående åttondelsfinalena i Svenska cupen. I förlängningen drog KIF Örebro det längsta strået och vann med 3-1.

Tyresö visade upp bra anfallsspel och största hotet mot KIF Örebro var Kirsten van de Ven som tvingade Kristin Hammarström till en räddning innan hon gjorde 0-1 efter 36 minuter. Kirsten hade även ett skott i kryssribban.
Kim Ekbom inledde lovande för KIF Örebro.
- Kim har gjort två bra matcher nu och snart lossnar nog även målskyttet, säger tränare Richard Holmlund.
Giganten var liksom i de senaste matcherna Marie Hammarström på mittfältet.
När lagen möttes i serien vann KIF Örebro med 1-0.
- Efter första halvlek kändes det som att vi skulle kunna få revansch, säger Tyresös FFs fotbollsansvarige Hans Löfgren.
Han motsägs inte direkt av Richard Holmlund.
- Tyresös lag har bra attityd, spelar aggresivt och fysiskt och vann ofta duellerna. I andra halvlek ändrade vi litet i positionerna och från den 70:e minuten tycker jag att vi hade kontroll på matchen.
Redan några minuter in på andra halvleken spelade Olina Vidarsdottir fram Hanna Ågren som avslutade med 1-1 på halvvolley. KIF Örebro hade sista målchansen inom ordinarie matchtid genom Elin Magnusson.
Det dröjde bara tre minuter in på förlängningen innan Edda Gardarsdottir direkt på hörna gjorde 2-1. I matchminut 107 nickskarvade Sanna Talonen in 3-1 på Marie Hammarström frispark.
KIF Örebro får möta LdB FC Malmö borta i kvartsfinal drygt en vecka efter att man varit i Kristianstad för seriematch. Första Skåne-resan i år slutade 4-0 till LdB FC.