LB07 (IF Limhamn Bunkeflo)

Spelar 2017 i Damallsvenskan

LB07's hemsida

Allmänt:

Målsättningen inom damlaget är att tillhöra eliten inom svensk fotboll och etablera sig i Elitettan. Visionen är att genom ett vägvinnande spel skapa möjligheter att avancera ytterligare. Ett framgångsrikt damlag ökar möjligheterna att attrahera fler ungdomar och bredda basen för framtiden.

Damlaget var i väldigt många år ett stabilt division 3 lag, men det var först 2008, första året som LB07, som man för första gången lyckades vinna serien, och det ganska överlägset, och avancera till division 2. 2009, första året i division 2, började lovande, men blev efterhand ett tufft läroår av flera lite olyckliga skäl. 2010 däremot blev ett väldigt lyckat år, vi ledde serien från första omgången till sista och vann ganska överlägset. P.g.a. felaktigheter från förbund blev det tyvärr inget avancemang. Även i Svenska Cupen gick det bra då vi kom till sextondelsfinal där vi hade ledningen långt in andra halvlek och möjligheter att utöka ledningen.

2011 blev ett ännu bättre år, återigen serieseger, denna gång ännu mer övertygande och nu fick man kvala och vann sin kvalgrupp vilket medförde avancemang till Division 1 (Söderettan). I Svenska Cupen lyckades man som första division 2 klubb någonsin komma så långt som till kvartsfinal efter att bl.a. ha slagit ut allsvenska Kristianstads DFF.

Det blev bara ett år i Söderettan, 2013 startade Elitettan och efter att ha lyckast komma bland de sex bästa i Söderettan var man med där från starten. Fyra poäng till och det hade blivit en kvalplats till Allsvenskan, och det hade inte varit omöjligt, i lite för många matcher fick man spela utan tongivande spelare pga skador och det tog ett tag innan man kunde ersätta dessa spelare. I slutändan var man ändå nöjda, att spela i "Superettan" och etablera sig på den nivån var i längden ett bättre alternativ.

2013 var det första året med spel i den nya "superettan", eller Elitettan som är det korrekta namnet. Målsättningen var att som väldigt ungt lag och helt ny på så hög nivå ha minst tre lag bakom sig och försäkra som om nytt kontrakt vilket lyckades med lite mersmak.

2014 avslutades på ett strålande sätt, räknat på matcherna efter sommaruppehållet hamnade laget på en andraplats i Elitettan efter Hammarby, men då vårsäsongen inte var riktigt lika lysande, om än långt ifrån dålig, blev det totalt en 8:e plats, men med god marginal (12 poäng) till 9:e platsen och hela 23 poäng tillgodo för att undvika nerflyttningsplatserna samtidigt som man bara hade 5 poäng upp till 3:e plats.

2015 började mycket bra, laget låg väldigt nära andraplatsen väldigt länge och hade goda chanser till avancemang till Allsvenskan, men höstens skador och sjukdomar ställde till det, men en fjärde plats var man ganska nöjda med, sviten 11 - 8 - 4 såg hoppingivande ut.

2016 ledde man Elitettan från i stort sett första till sista omgången och vann serien ganska överlägset, man säkrade avancemanget med flera omgångar kvar och någon omgång senade var även seriesegern säkrad.

Nu ser vi fram emot 2017, det först året någonsin i Damallsvenskan.

LB07 - 2017

Spelartrupp

2017:
1 Josephine Frigge (mv)
3 Malin Winberg
4 Elin Björklund
5 Olivia Welin
6 Sofia Wännerdahl
7 Anna Björk Kristjánsdóttir
8 Anna Welin (vice kapten)
11 Iina Salmi
12 Nellie Lilja
13 Alice Magnusson
14 Malin Gunnarsson
15 Mia Persson (kapten)
17 Eveliina Parikka
19 Rebecka Persson
20 Emelie Erlandsson
23 Elina Lenir
24 Julia Welin
25 Minda Forsblom
30 Naja Bahrenscheer (mv)
32 Emma Lind (mv)

Huvudtränare - Sven Sjunnesson
Ass. tränare - Otto Persson
Lagledare/Webb - Fredrik Helldal
Målvaktstränare - Zlatan Azinovic
Massör - Christian Granlund
Matchvärd/Materielansvarig - Anders Olsson

Matchdräkt: 
Röd, svart, svart (målvakt helt mellanblå)
Reservdräkt: 
Vit, vit, vit (målvakt helt grön)