Fotbollslasse

Självporträtt
9 years 27 weeks
7 years 12 weeks sedan
 • Lasse Jansson

  Lasse Jansson, född 1965, uppvuxen i Bränn-Ekeby men utflyttad och boendes sedan 1993 i Stigtomta. Tack vare mina fyra döttrar, som alla spelar eller har spelat fotboll i Stigtomta IF, har jag koll på just damfotbollen.

  Någon fantastisk fotbolls-bakgrund har jag inte att skryta med. Som helt oskolad tonåring spelade jag i Buskhyttans SK i ett par år. Har däremot många år i korpen bakom mig där det hunnits med en hel del konstiga utomhusplaner i Nyköping... Vet även vad det innebär att spela matcher inomhus med start kl 22.00. Men älskar man fotboll så tar man sånt.

  Jag har en ledarbakgrund som hjälptränare och lagledare i Stigtomta IF. Följde som så många andra föräldraledare ett av barnen och dennes lag. Efter 7 år med flickfotboll blev det säsongen 2010 en seniorsäsong som lagledare. Jag har gått Svenska Fotbollsförbundets nyare Bas 1-utbildning (men sedan tidigare deras äldre form av grundutbildning.) Under åren i Stigtomta IF fick jag upp ögonen för skadeförebyggande träning där knäskador hos fotbollstjejer är centralt. Annars gillar jag "Fotbolls-workout" som inomhus till musik är både kul och jobbigt!

  Jag har även ett intresse för kameror och fotografering som de senaste åren återväckts tack vare digital-systemkamerorna. Är på det klara med att fotbollsfotografering är svårt, kostar mycket pengar tack vara "behovet" av relativt dyr utrustning men ack så spännande.

  Har gett mig in i ett självpåtaget projekt från och med sommaren 2011 i och med uppstarten av en blogg som bevakar damfotbollen inom Nyköpingsområdet. Bloggen landar mestadels i en mängd foton från damfotbollens breddverksamhet, men jag vill också betona vikten av breddverksamhet. Nyköpingsområdet stoltserar ju inte med något elitlag vare sig på herr- eller damsidan inom fotbollen. Än.

  1965
  Malin Moström
  [title] på Twitter