Isländsk trio förlänger med Kristianstad

Kristianstads DFF förlänger sina avtal ytterligare två år med den isländska trion Erla Arnardottir, Margret Lara Vidarsdottir och Gudny Björk Odinsdottir.

Även Emelie Johnsson förlänger sitt kontrakt till och med 2011 med klubben.

- Det är skönt att de här pusselbitarna föll på plats, nu har vi en stabil grund att stå på och vi kan känna oss trygga i det fortsatta arbetet, säger Ulf Berglund sportchef i KDFF.
- Erla, som vi egentligen inte vill kalla någon isländsk spelare mer än i den bemärkelsen att
hon representerar det isländska landslaget, har varit med oss sedan hösten 2007 och har vuxit mycket de senaste åren. Hon har tagit rollen som en ledargestalt såväl på som utanför plan som en av de äldre spelarna i laget, säger Ulf Berglund.
- Det känns tryggt att vi kan fortsätta vårt samarbete och vi ser Erla som en mycket kompetent spelare, inte minst med tanke på att hon med fördel kan utnyttjas både som
back och mittfältare, något hon visat prov på förra säsongen.

Gudny Björk Odinsdottir kom från tränare Elisabet Gunnarsdottirs förra klubb Valúr.
- Hon är en karaktärsspelare som vi absolut behöver i laget. Gudny är ”jävlar-anamma”-uttrycket personifierat. Hon kommer att vara en viktig spelare de kommande säsongerna. Gudny sätter sin prägel på varje
träning och varje match med sin vilja och arbetsmoral. Samtidigt är hon en kompetent spelare som i likhet med Erla kan utnyttjas både på mittfält och i backlinjen. Ett föredöme, helt enkelt, konstaterar Ulf Berglund.

Till slut Margret Lara Vidarsdottir som värvades från spel i Valúr till sedermera guldlaget Linköping men aldrig kom till sin rätt där. En rehabiliteringsperiod i inledningen av säsongen gjorde att hon fick begränsat med speltid i toppklubben. Två matcher före sommaruppehållet fick Kristianstads DFF chansen att knyta henne till sig.
- Margret gjorde en okej höstsäsong hos oss, men vi vet att hon har betydligt mer att ge. En skada besvärade henne under hösten och hon kunde inte prestera för fullt. Margret har jobbat stenhårt med rehab efter säsongen och vi är helt övertygade om att hon kommer vara till stor nytta för oss de kommande säsongerna, säger Ulf Berglund.
- Hon är en utpräglad målskytt och samtidigt en bra target-spelare tack vare sin fina bollkontroll. Margret kompletterar Susanne Moberg.

- Emelie Johnsson lämnade KDFF under höstsäsongen 2008 för spel i Helsingborgs DFF men återvände till försäsongen i fjol och tog en plats i A-truppen. Efter sitt första inhopp i premiären mot Piteå fick hon chansen även mot Umeå IK hemma och stod för en god insats. Det blev totalt 20 matcher under 2009, varav fem inhopp.
- Emelie har visat prov på grymt försvarsspel, framförallt en mot en är hon en mardröm för vilken motståndare som helst. Det ska bli kul att se mer av Emelie, avslutar Ulf Berglund.