Liljegärd laddar om i tvättstugan

Nyss hemkommen ifrån Algarve Cup kör Linnea Liljegärd ett hårt pass vid tvättmaskinen. Imorgon åker hon med Kopparbergs/Göteborg till Turkiet på träningsläger.
Foto: Fredrik Hasselgren
Linnea Liljegärd

Där hoppas du kanske på bättre lycka vädermässigt än vad det var i Portugal under Algarve Cup?
-Ja, hoppas kan man ju alltid göra men det blir väl som det blir, säger Linnea.

Är du nöjd med din egen insats under Algarve Cup?
-Det får jag väl säga. Det blev inget spel i första matchen mot Norge, då hade jag lite ont i foten och vi ville inte chansa men sen spelade jag i alla matcher. Jag spelade hela matchen mot Island, fick tio minuter mot USA och sen andra halvlek mot Kina. Det är högre tempo än man är van vid och så smäller det mer i närkamperna men jag tycker man anpassar sig snabbt.

Mot Island vilade en hel del rutinerade spelare men ni som kom in visade med eftertryck att ni inte viker ner er utan klarar er själva?
-Ha, ja så kan man väl se det om man vill. Första halvlek mot Island var väl inte direkt lysande men i andra ryckte vi upp oss och gjorde hela fem mål, det var bra.

Du själv gjorde två mål, dina första någonsin i A-landslagströjan. Du har väl inte glömt av hur ditt första kom till?
-Det ska jag sent glömma, lovar Linnea.
-"Kosse" slog ett inlägg ifrån kanten och jag tog mig fram emellan två backar och slog till på volley. Det var en skön känsla att se den bollen gå i nätmaskorna.

Ni fick göra en ny bekantskap i Magnus Wikman som vikarierar som assisterande förbundskapten. Vad fick du för intryck av honom?
-Bara positivt, han var lugn och gav ett mycket kunnigt intryck under veckan. Han kommer säkert att tillföra en del.

Din nya klubbkompis Lisa Dahlkvist var med i Algarve. vilket intryck har hon gjort på dig så här långt?
-Hon här en bra person och kommer att bli en jätteförstärkning för oss inte bara med sina fotbollskunskaper utan också med den vinnarskallen hon har. Att hon gjorde ett mål mer än mig under Algarve kan jag inte riktigt släppa, skrattar Linnea.