Moberg säker - vi klarar trycket

Kristianstad DFF har för närvarande Damallsvenskans minsta spelartrupp med för närvarande bara 12 spelare. Att detta enbart skulle vara negativt håller inte Susanne Moberg, som varit i laget sen 2003, med om.
Foto: Fredrik Hasselgren
Susanne Moberg i närkamp med Carolin Seger.

-Om vi jämför med ifjol då vi hade ny tränare och många nya spelare och ibland kändes det som vi inte fick tid att ta hand om alla vilket det gick ut över kvalitén på träningarna. Det tog tid att få ordning på allt och det märktes i matcherna , det är bara att gå tillbaka och titta på resultat ifjol.

Färre spelare bättre kvalitét menar du?
-Allting har ett pris och det är klart att det vore bättre om vi var några fler än idag. En säsong är lång och skador kan uppstå men samtidigt kan vi spelare inte fundera på detta utan vi litar på att föreningen gör vad de kan för att vi ska klara situationen på bästa sätt. Träningsmässigt har det sett jättebra ut under försäsongen och med färre spelare har vi fått större utväxling av passen tycker jag.

Under Algarve Cup var ni ännu färre på träningarna, då flera av era spelare variväg med sina respektive landslag?
-Det är klart att det märks men än en gång kan man vända på det till något positivt för vi har fått tid till egen träning. Personligen tycker jag det är skönt att vi kommer ifrån varandra lite och kan träna på egen hand. Det är inget ont i det säsongen är lång och vi ses ju många dagar i veckan ändå, tillägger Susanne.

Ni har ju en aktiv ungdomsssektion och där finns en hel del talanger som ni är på väg att slussa in i A-laget?
-Redan nu tränar Alice Nilsson, 17 år och Moa Pettersson, 16 år, med oss. Dom är jätteduktiga på träningarna och det är nyttigt för dom att komma in i A-lagstempot så här gradvis. De tränar och spelar fortfarande i sina respektive lag på flicksidan men visst skulle dom klara av några inhopp i A-laget under året. Nästa år blir Alice 18 år och då är nog inskolningsperioden över och vi kanske kan se en egen produkt ta plats i A-truppen, siar Susanne.

Gäst 2010-05-03 00:12

nåja, alice fyller väl 16 i år, och Moa fyller 15....det är ju lite skillnad...de går i högstadiet och är mogna för allsvenskan?