"Kosse" veckans spelare i WPS

Målet som gav Chicago Red Stars den andra segern för säsongen i den amerikanska WPS-ligan gjordes av Kosovare Asllani. Det bidrog till att "Kosse" utsågs till Veckans spelare i ligan.

Hon är den tredje Chicago-spelaren som fått utmärkelsen - och den andra f d Linköpings-spelaren. Cristiane har blivit Veckans spelare en gång och den amerikanska landslagsspelaren Lidsay Tarpley två gånger förra säsongen.
Förra veckan utsågs Marta till bästa spelare.

lisa 2010-06-01 21:03

kul att det går bra för de svenska spelarna!

Satellit 2010-06-01 21:41

Det var ju riktigt kul för Kosse! Och bra för landslaget att våra spelare lyckas i USA.

Caroline Seger hade dock en mindre lyckad vecka. Med ett par minuter kvar av matchen mot Freedom (förlust 2-1) i söndags åkte hon på rött kort. Hon gav sin motspelare ett slag i ansiktet. På bilderna ser man tydligt att motspelaren drar och drar i Segers byxor. Försvarar inte hennes agerande men jag kan delvis förstå hennes frustration. Och i stundens hetta har man inte alltid koll på vad man gör.

lisa 2010-06-01 21:48

kan förstå segers frustation när försvararen drar i byxorna och domarn inte ser det, skulle själv bli väldigt arg. så hon förtjänade kanske det där slaget även om jag inte tror att seger gjorde det med vilja. men det är sånt som händer i fotboll domarn ser inte allt

Helena 2010-06-01 22:43

Nej Lisa, det är fel att säga att någon "förtjänar" slaget. Finns bara ett svar. Rött kort.

Rautamäki 2010-06-02 00:31

"A pain in the ass" säger man om efterhängsna, medvetet ojusta spelare. Vissa är riktigt grisaktiga på plan och de åker på en och annan smäll. Men visst: Inte ska fula saker bagatelliseras, även om det sker är i självförsvar. I det aktuella fallet var dock Caroline Seger frustrerad och skitförbannad - sån't är mänskligt. Seger är annars en mycket lugn och sansad person. Att det brast för henne här är helt begripligt. Det röda kortet får hon ta som en ny erfarenhet, och så får hon kanske mer respekt från motståndarhåll. Från min sida är iallafall damlandslagets kapten är värd all tänkbar respekt! Go "Segs"!

Gäst 2010-06-02 10:44

Vart kan man se dessa builder?? Segers röda kort

Gäst 2010-06-02 12:13

Tänk vad mycket Damallsvenskan tappat på Landström och Kosse. Långsiktigt kommer nog Svensk damfotboll tappa på att sånna spelare inte stannar.

"Mark Dresdner." 2010-06-02 16:48

"Skåne- en plats nära Pennsylvania.
Som ni vet leder Skåne med 1:an och 3:an i Damallsvenskan. Men denna texten hänvisar till den lagkaptenen i det svenska damfotbollslandslaget från Skåne. Hon som hade de fina målgesterna efter att hon satt målet i krysset mot Ryssland.
Hon råkade ut för rött kort. Det är hårda tag i Womens Professional Soccer. Jag anser att det är viktigt att hon markerar sitt revir. Jag kan förstå att hon blev arg om Freedom- spelaren som bevakade henne drog i byxan. Men slaget mot ansiktet tror jag hon ångrar. Det är som att alla spelare i ligan är ett lag. Var det Friheten eller Självständigheten som vann? Dessa två begrepp förekommer på samma sida i Armageddon- filmen- slutkampen mellan Gud och Djävulen. Pennsylvania är att likna ett Amerikas Förenta Staterna i miniatyr. Självständighetsförklaringen skrevs i Philadelphia. Slaget stod i Lund. Friheten vann men Självständigheten stod på sig.
Det gäller att hålla sig på planen."

Gäst 2010-06-02 18:16

Ni som vill se highlights (inkl. det röda kortet) kan göra det här:

http://www.womensprosoccer.com/video/index?pid=hAFGWv95CQxs2m_UFmeFeIJxz...

eller här:

http://www.youtube.com/watch?v=4qZz4I9Z0tM

Gäst 2010-06-02 21:47

Seger blir för övrigt avstängd två matcher för det röda kortet.

Gäst 2010-06-03 08:55

Tycker inte det ser ut som ett slag, snarare att hon försöker knuffa bort den som drar
henne i byxorna, tror inte ett dugg på att det är med vilje ,det råkar ta i ansiktet
på motspelaren, till skillnad från det kvinnliga match kommentatorn som säger att det
är med vilje.

Oavsett så har Seger säkert lärt sig att inte göra om det igen.