Drömlaget 2.0

I dessa tider, tider då Stockholmsklubbarna som bekant inte går allt för bra i serien har jag fnulat på hur ett eventuellt allstarlag från huvudstaden skulle se ut. Självklart bara som en kul grej. Men tänk er ett Real Stockholm. Vilka spelare skulle platsa i det laget, vem skulle förtjäna kaptensbindeln och hur skulle detta lag klara sig i damallsvenskan. Vi leker med tanken och jag väljer att ta ut mitt Stockholmsgäng. Sedan följer du efter, right?

Målvakt:
Maja Åström, AIK
Carola Söberg, Tyresö (avbytare)
Kommentar: I området finns det fyra bra förstamålvakter, alla skulle kunna ta plats i det här laget. Jag att ställa Åström mellan stolparna dels för att hon dirigerar sitt försvar utmärkt men också för att hon tycks vara en glädjespridare som får andra att skratta – den egenskapen är inte att underskatta.

Backar
Linda Sembrant, AIK
Annica Svensson, Hammarby
Onome Ebi, Djurgården
Sofia Simonsson, AIK
Johanna Frisk, Tyresö (avbytare)
Emelie Ölander, AIK (avbytare)
Karin Lissel, Tyresö (avbytare)
Kommentar: Tre mittbackar i en fyrbackslinje? Sådant händer. Jag slänger ut Ebi på högerkanten och ser vad som händer. Skulle det visa sig vara en dålig lösning får Ebi sätta sig på bäken och Ölander stega in i startelvan.

Mittfältare:
Azra Durakoviz, Tyresö
Elin Ekblom Bak, Tyresö
Sofia Pettersson, Tyresö
Nazanin Vaseghpanah, Hammarby
Daniella Chamoun, Hammarby (avbytare)
Malin Diaz, AIK (avbytare)
Rebecca Johnsson, Djurgården (avbytare)
Kommentarer: Tyresö dominerar mittfältet, mycket för att jag gillar Azras och Elins spelstil. Även här återfinns tre stycken innermittfältare. Men Sofie Persson torde kunna spela på kanten. Funkar inte det slänger jag in Naza på en kant, ger henne en fri roll och låter henne slippa defensivt ansvar och tänker att Sofia Simonsson nog kan leva med det.

Anfallare:
Emma Lundh, Djurgården
Sara Michael, Djurgården
Tempest-Marie Norlin, Hammarby (avbytare)
Kirsten van de Ven, Tyresö (avbytare)
Kommentar: Djurgårdens radarpar får förtroendet. Till en början. Om målen lyser med sin frånvaro finns duktiga Norlin och van de Ven redo att ta klivet in i startelvan.

Det var mitt drömlag i Stockholm. Vad kontrar du med?

Anledningen till att jag väljer att göra just ett Stockholmslag är att jag sett dessa lag i särklass mest i år. Således är det dem jag har bäst koll på.

Madde 2010-06-11 11:21

Nu är ju inte jag alls någon expert på Stockholmslagen som du är Alva, har inte sett en enda match med ett Stockholmslag i år men väljer att ha en åsikt ändå.

Helt ärligt tror jag inte detta laget skulle slå LDB eller Göteborg, tveksamt om de skulle slå LFC heller. Bra målvakter och backar. Mittfältet är väl inte i klass med LDB men heller inte dåligt. Sen kommer det stora problemet - forwards. De två som du väljer som startspelare har gjort 3 mål tillsammans. De andra två har gjort 7 mål men tror inte det skulle bli avsevärt bättre om dessa starta. Lindén och Liljegärd har gjort ett mål mindre än DIF, Hammarby och AIK tillsammans.

Det är väl ganska signifikativt för alla stockholmslagen, de kan inte göra mål. Så även om övriga lagdelar är bra så håller det inte om man har spelare som gör mål. Okej om man hade mittfältare som gör en del mål men inte heller det finns i stockholmsfotbollen.

Gäst 2010-06-11 15:24

Målvakter o backar är väl inget att erinra om.
Mittfältare: finns de som är klart bättre, både löpstyrke mässigt som fotbollskunskaps mässigt. För mycket applåder till bollkära "kladdare"
som inte klarar att leverera passningen i rätt tid. Kul och snyggt men passar bättre på individuell arena. Lyft gärna fram de som först och främst jobbar för laget i stället och som orkar leverera i 90 minuter.
Visst är det tur att inte försvars spelarna gör lika många misstag som anfallarna!!
Kul att du ändå håller upp intresset !!

Gäst 2010-06-11 16:58

Varför inte Mia jalkerud från Vasalund på topp? Hon vet ju åtminstonde var målet är beläget. Eller måste man spela i allsvenskan?
Azra är det bara att spela tufft mot så försvinner hon självmant ut på en kant.
Norlin är duktig men hon har gjort 2 mål på slutet och det känns lite för tidigt att ta ut henne redan.

Gäst 2010-06-13 11:18

Kan förstå att folk har synpunkter på både mittfält och anfall. frågan är då vilka som istället borde stega in och ta en plats - vad tycker ni.

Och anfallet... man får deala med det man har och som vi alla vet är det inga från stockholmsklubbarna som figurerar högst upp i skytteligan. jalkerud är säkert bra, men jag har valt att begränsa mig till spelare jag sett spela. och av de jag sett tycker jag att lundh-michael är det i särklass bästa anfallsparet i stockholm. oavsett hur många mål de gjort.

Gäst 2010-06-13 13:38

Så Annica Svenssom e bettre än Johana Frisk? Emma Lund bettre än Kirsten van de Ven? Sofia simonsson bettre än Line Rödik Hansen? Kanske kanske inte men som tyresösuporter håller jag nog inte med. kul lista

Alva Nilsson 2010-06-13 20:23

Visst finns det andra spelare man kan ha med. Självklart. Alla dessa som finns med i diskussionen är startspelare för sina respektive lag. Det lär ju betyda att det inte rör sig om dåliga lirare liksom. Men enligt mig är Svensson bättre än Frisk (det som bör nämnas här är att pga Frisks skada har jag haft tillfälle att se henne i EN match medan jag sett Svensson i 6 matcher). Rödik Hansen är en bra spelare, men jag har fallit pladask för Simonsson pga hennes sätt att offra sig för laget i alla lägen. På precis samma sätt har jag fallit för Persson i Tyresö. Denna typ av listor handlar ju i slutändan bara om personlig tyck och smak.

Gäst 2010-06-13 22:29

Skulle formera mitt lag så här:

Mål: Gunnarsdottir

Backar: A. Svensson (v), Sembrant (c), Lissel (c), Ölander (h)

Mittfält: Vaseghpanah (v), Ekblom (c), Hansen (c), Puranen (h)

Anfall: Michael, Van de Ven