Sofie Persson på gamla hemmaplan

I Kristianstads DFF var Sofie Persson en av de bärande spelarna de senaste säsongerna och när hon i år bestämde sig för att med anledning av studier flytta till Tyresö trodde olyckskorparna att KDFF skulle rasa.

Det blev inte så. I dagens Tyresös FF är Sofie som höger yttermittfältare något anonymare bland många skickliga spelare.

Hur var det att möta ditt gamla lag, kände du igen det?
- Jo, nog känner jag de flesta spelarna både utan och innan. De hade nog inte sin bästa dag mot oss, säger Sofie diplomatiskt.
- Det är en speciellt känsla att återvända till det som nog alltid kommer att kännas som min riktiga hemmaplan. I halvtid var jag nära att gå till fel omklädningsrum.

En sak som definitivt inte var sig likt var Kristianstads anfallsspel eller rättare sagt frånvaron. Det berodde inte minst på att Antonia Göransson hade det hemvändande - om man kan säga så om en brasiliansk landslagsspelare som tillbringat ett antal år i Umeå - Elaine emot sig.
Kristianstads DFF hade lättare att stoppa Madelaine Edlund som gjort samma resa som Elaine.

- Båda är klasspelare och det är bara detaljer som saknas för att de ska funka optimalt i vårt sätt att spela, säger Tyresö FFs tränare Tino Katsoulakis.
- Vi har respekt för Kristianstads anfallsspelare. Det var inte uträknat på förhand att just Elaine skulle spela mot Antonia.

Hela Tyresö FFs backlinje imponerade från Elaine till höger till Line Röddik Hansen till vänster samt Karin Lissel och Johanna Frisk i mitten, ett mittfält där Elin Ekblom Bak styrde det mesta och såg till att det blev mimimala ytor för Kristianstad-spelarna att bygga något eget spel.

Klart bäst i hemmalaget var ytterback Gudny Björk Odinsdottir som även tog de offensiva initiativen. Sofie Andersson var lagets bästa bollvinnare.

I våras spelade Kristianstad 0-0 i Tyresö, som istället visat sig som ett av Damallsvennskans bästa bortalag.
- Ett av seriens bästa lag, säger KDFFs tränare Elisabet Gunnarsdottir som kunde bjuda på seriens bästa naturgräsplan.

Gäst 2010-08-17 13:40

Vi är många som inte tyckte att Sofie var någon bärande spelare i KDFF tvärtom

KDFFspelarna har haft några tuffa veckor bakom sig då är det inte lätt att prestera något bra på planen vi vet att ni är jätte duktiga så det är att ta nya tag så kommer spelglädjen tillbaka Lycka till