Sundhage om USAs lottning: - Det bästa som kunde hända

USA:s förbundskapten anser att grupp C är VM:s klart bästa men också att lottningen var det bästa som kunde hända. USA inleder mot Nordkorea, sen följt av Colombia och sist Sverige. Tre lag som Pia tror kommer att bli mycket svåra motståndare.
VM-lagens förbundskaptener efter fullbordad lottning. FOTO: LOC

- Vi kommer att lägga stor vikt framöver på att det inte duger att gå ut varken på träning eller match och utföra några halvmesyrer. Det är koncentration på uppgiften och hårt jobb som gäller från och med den första till den sista sparken i VM, understryker Pia när hon kommenterar VM-lottningen för damfotboll.com.

USA som är etta på världsrankingen öppnar i VM mot Nordkorea som är rankat sexa.

- Självklart en tuff match, en motståndare som är svårscoutad och där vi närmast får gå efter gamla matcher där vi sett dem tidigare. De andra lagen i gruppen kan dra fördel av att möta dem i senare skede. Colombia är lägst rankat men kommer säkerligen att spela med stor entusiasm. Sverige möter dem först och får nog se upp. I den sista matchen ställs vi öga mot öga mot Sverige och det blir inte heller någon lätt match. Fjärderankade Sverige bjuder alltid på tufft motstånd och till skillnad mot tidigare VM möts vi nu i gruppspelets sista match.

Vad säger du om de övriga grupperna?
- Tyskland hävdar att grupp A är den tuffaste gruppen men jag håller inte med. Grupp C är betdyligt tuffare, i övrigt är det svårt att sia om utgången. Visst finns det lågt rankade länder med men inget lag är så dåligt att man bara kan ställa ut skorna och tro att man ska vinna, avslutar Pia.

Mark 2010-12-01 12:47

"Amerikas Förenta Stater har ungefär en '2-1' i målskillnad gentemot Sverige men de har 17 vunna mot 3 förlorade. Så långt så rätt för Pia Sundhage.
Det gäller att sätta dit målen effektivt. Det kanske blir målsnålt. Då gäller det att ekonomisera med målskyttarna: 2007 3 målen & 2003 10 målen."