LdB FC värvar och lånar ut Felicia Karlsson

Felicia Karlsson är en spelare som vi följt noggrant under 2010. Hon är löpstark, målfarlig och har mycket hög ambition med sitt fotbollsspelande. Felicia har många av de kvalitéer som vi söker bland de många talangfulla unga spelare vi följer varje år. I LdB FC får Felicia mycket goda förutsättningar att fortsätta att utvecklas både som spelare och människa, säger LdB FC:s tränare, Martin Sjögren. Hon spelade i fjol för Eskilstuna United och lånades av LdB FC Malmö till laget i Svenska Spel F17-serien. Nu blir hon Malmö-klubbens spelare och lånas ut istället till Eskilstuna United.

17-åriga Felicia kommer ursprungligen från BK Sport. Hösten 2008 gick hon vidare till Eskilstuna United. Den gångna säsongen gjorde hon 20 mål för klubben som avancerade tillbaka till Söderettan.

LdB FC har kontrakterat Felicia över 1+1 år, men lånar samtidigt ut henne till Eskilstuna United, där hon kommer att få betydelsefull speltid för sin vidareutveckling.
- Eskilstuna är en av de föreningar vi samarbetar med nationellt. Tillsammans försöker vi skapa de bästa förutsättningarna för spelarutveckling. Genom att kontraktera Felicia och samtidigt låna ut henne till Eskilstuna United, så får hon viktig matchtid i div 1. Hon kan fullfölja sin utbildning och hon får dessutom möjlighet att träna med oss i LdB FC. Denna lösning skapar bra förutsättningar för hennes individuella utveckling, säger LdB FC:s Klubbdirektör, Niclas Carlnén.

LdB FC:s talangutvecklare och scout, Erling Nilsson, har följt Felicia från nära håll den gångna säsongen:
- Vi har haft möjligheten att låna in Felicia till Flickallsvenskan under 2010, där hon spelade sex matcher för LdB FC. Hon gjorde mål i varje match hon spelade och visade de spetsegenskaper som vi anser att man måste ha för att bli en allsvensk spelare i ett topplag i framtiden. Felicia är snabb, målfarlig och jobbar hårt under matcherna.

Så här säger Felicia själv:
- Jag tycker det här ska bli jätteroligt och är förväntansfull inför det kommande fotbollsåret. Jag har varit i Malmö tidigare och tränat och är otroligt imponerad av klubben och uppskattar att jag får vara med och ta del av deras verksamhet.