Kinapremiär för Linnéa

Ett par intensiva veckor väntar Linnea Liljegärd. I helgen spelar hon med Kopparbergs/Göteborg i den internationella innefotbollsturneringen i Tyskland. Inte mindre än sex spelare från Kopparbergs/Göteborg ska sedan med Sveriges damlandslag till Kina. De hinner inte hem.
Linnea Liljegärd. Foto: Fredrik Hasselgren

- Nej, vi får istället flyga från Berlin till Kina, berättar Linnea.
- Det blir första gången jag reser till Kina och det ska bli en intressant upplevelse.

Linnea har dock spelat landskamper mot såväl USA som Kina, däremot inte Kanada som väntar Sverige i fyrlagsturneringen.
Hon kan nog hoppas på mer än inhopp i anfallet eftersom två normalt ordinarie anfallare saknas i truppen nämligen Lotta Schelin och Jessica Landström som båda är upptagna i sina proffsklubbar.

Hur känns formen, det är ju ett tag sedan du spelade senast?
- Jo nog känns det att vi kommit igång med träningen i Kopparbergs/Göteborg. Jämfört med den här tiden i fjol då jag var sjuk är det bara bra. Jag tror att jag kommer att bli tuffare i löpningarna i år, säger Linnea.

Men först ska du spela innefotboll i Tyskland?
- Ja det blir roligt. Jag har rutin från både Oden cup hemma i Falköping och i Knallen cup i Borås. Kopparbergs/Göteborg kom femma senast i Bielefeld men det berodde nog litet på att vi inte kunde reglerna riktigt.

Det är långt kvar till premiären i Damallsvenskan, vad tror du om Kopparbergs/Göteborgs chanser att ta sista steget upp på förstaplatsen i år?
- Givetvis ska vi sikta på den. Det blir en oerhört intressant seriepremiär eftersom vi möter Tyresö som säkert siktar lika högt, avslutar Linnea.

Mark 2011-01-16 08:40

"Jaa!"