Revansch på sig själv USAs styrka

- Förmågan att komma tillbaka stärker självförtroendet, och det har de amerikanska spelarna i sig, säger USAs förbundskapten Pia Sundhage till damfotboll.com just hemkommen till Charlotte i North Carolina efter turneringen i Kina.
Pia Sundhage

Sverige vann över USA i öppningsmatchen men till slut var det amerikanskorna som tog hem slutsegern när lagen spelat sina tre matcher.
Men USA vinner med bara uddamål numera, och det hängde på ett sådant i extrakvalet mot Italien att ni gick till VM-slutspel, är du överraskad/oroad att USA inte vinner med mer?
- Det litet trista svaret blir att marginalerna är små på högsta internationella nivå. Litet överraskad är jag förstås att Tyskland har gjort mycket mål i sina matcher. Oroad är jag inte för vår egen del med hänsyftning till vad jag sade här ovan.

Det var litet nya namn USAs lag?
- De två mest namnkunniga internationellt var hemma. Hope Solo håller jag för världens bästa målvakt och Abby Wambach som har en ovanlig spelskicklighet för att göra mål. Men Carli Lloyd, som avgjorde OS-finalen var med. Hon har blivit allt jämnare och giftigare. Megan Rapinoe är en av våra mest talangfulla spelare som inte är typisk amerikansk i sin spelstil. Det är däremot Alex Morgan vår yngsta som ännu är långt ifrån att bli en 90-minutersspelare men är en avgörare bra att ha på bänken.

Någon sade efter matchen mot Sverige att USAs landslag lever på gamla meriter?
- Det tycker jag verkligen inte. Om vi går till den matchen så var Shannon Boxx inte till sin fördel. Vi tappade boll onödigt mycket och var för naiva i anfall, men det var alltså något vi jobbade bort i de följande matcherna.

Vad har du att säga om Sveriges lag?
- Mycket bra omställningsspel när man kontrade med fart och smarthet. Jag såg några yngre spelare som inte varit ordinarie och som gjorde det riktigt bra.

Som du vet börjar nu en period med träningsmatcher i kyla för de svenska landslagsspelarna, hur ser det ut för de amerikanska?
- Vi ska ha läger i Florida och spela mycket där. Själv ska jag sedan hem (jo Sverige är fortfarande hem på riktigt för Pia, reds anm) en sväng innan det blir återsamling i Portugal och Algarve Cup, avslutar Pia.

Taggar: ,
Mark 2011-01-30 11:08

"Ni kommer inte att få en poäng."