Island nästa för Moberg

Susanne Moberg gör sin nionde säsong i Kristianstads DFF. Ifjol var hon en av spelarna som fick slåss för att få ut sin lön av klubben men det hindrar henne inte från att tro på en ljusnande framtid i föreningen. Men träningslägret det får hon betala ur egen ficka!
Susanne Moberg och Marlene Sjöberg, t.v, i närkamp.
Foto: Fredrik Hasselgren

Kristianstads DFF åker idag fredag till Island på träningsläger. Ett ovanligt val men ändå rätt förståeligt val med tanke på att tränaren Elisabet Gunnarsdottir och att flera av spelarna i truppen kommer därifrån.
– De som kommer ifrån Island är väldigt taggade och pratar om en massa saker som de vill visa och så skräms de med att prata om en del konstig mat som vi måste prova, säger Susanne och skrattar.

Har ni någon match inplanerad?
– Jadå, förutom flera träningar ska vi spela också spela en träningsmatch mot Valur.

Känns det OK att betala ett träningsläger ur egen ficka?
– Denna gången ja. Bland annat har vår tränare Elisabet lagt ner mycket jobb på att hitta hotell som vi bor billigt på. Jag har aldrig varit på Island och det känns som ett spännande resmål.

Du ser positivt på framtiden säger du, är det något specifikt du kan peka på?
– Organisatoriskt har vi breddats och vi har fått en del nytt i ledningen bland annat en ny klubbchef. Jag har helt enkelt goda vibbar och man märker ju också som spelare att det händer grejor i föreningen.

Ifjol hade ni problem med obetalda löner, är det utagerat?
– Ja. Klubben har gjort rätt för sig och därmed är saken utagerad för min del.

Men kändes det inte oroligt när din inkomstkälla plötsligt inte kunde betala ut din lön?
-Jovisst var det så men vi spelare fick råd och stöd av Spelarföreningen (SFS) och kunde snabbt nå fram till en lösning med klubben.

susanne_2.jpg
Ni fick jobba rätt bra för att hålla er kvar och när serien vände lyckades ni bara ta tre poäng på 11 omgångar. Ni har värvat en etablerad spelare, landslagsmålvakten Hedvig Lindahl samt den isländska landslagsbacken Sif Atladottir. I övrigt är det yngre förmågor som värvats. Tror att ni klarar er bättre i Damallsvenskan i år än i fjol då ni blev nia?
– Känslan är bra och det känns som om vi har en bra mix i truppen med gammalt och nytt. De unga spelarna som värvats kör hårt på träningarna och tar för sig på ett oblygt sätt så dom är inte jag oroligt för, dom håller för spel i Damallsvenskan, säger Susanne.

Om du tittar på konkurrensen hur skulle du då tippa toppen och botten i Damallsvenskan 2011?
– I toppen lär det stå mellan Göteborg, Malmö och Tyresö och i botten, som jag förstås hoppas att vi ska hålla oss bort ifrån, tror jag att nykomlingarna Dalsjöfors får det svårt, samt Hammarby och Djurgården.