Favoritfall i Kristianstad

En straff i den fjortonde minuten fällde avgörandet i matchen mellan Kristianstad och Tyresö. Margret Lara Vidardottir blev fälld men tog själv straffen och satte den lugnt när Carola Söberg chansade åt fel håll.

Taktiken såg klar ut, Kristianstad backade hem och väntade ut Tyresö som de första tio minuterna fick hålla igång spelet och dominera men sen släppte Kristianstad loss och stack allt mer upp i kontringar iscensatta genom snabbt spel fram till Susanne Moberg, Elin Nilsen och Margret Lara Vidarsdottir.

Att Tyresö är ett tippat topplag var svårt att se idag, för som ett sådant spelade man inte. Avsaknaden av Elaine Moura som åkt till Brasilien samt Kirsten van de Ven, skadad och avstängda Line Röddick Hansen var stor. När sen Emilia Appelqvist blev skadad och man fick sätta in Madeleine Stegius på mittältet och dra ner Sofie Persson som back, blev det nog en omkastning för mycket. Sportchefen Hans Lövgren såg besviken ut efter matchen:
- Vi förstod ju att det skulle bli tufft och självklart blev det inte lättare när vi fick fler skadade spelare.

Kristianstad gav helt enkelt inte Tyresö utrymme utan låg och skavde tätt tätt i ryggen på motståndarna som såg ut att sakna energi. utan att överdiva så vann Kristianstad varenda närkamp i matchen och hela laget såg ut att växa under matchens gång. En som verkade som en jätte var backen Mia Carlsson som spelade klockrent och rent av var uppe i landslagsklass. Madeleine Edlund försök att ta sig förbi var fruktlösa.

Tyresös tränare Stefan Fredriksson tog förlusten med fattning:
- Självklart är vi besvikna och vi kan bara åka hem och snacka igenom matchen och börja om från början.

Josefin Öqvist fick gå ut när cirka tio minuter återstod av matchen. Hur allvarlig är skadan, hon tog sig åt knät?
-Vi befarar en meniskskada och det står klart att hon inte kommer att åka med och spela några landskamper i England, berättar Stefan.

Kristianstads tränare Elisabeth Gunnarsdottir var översvallande nöjd efter matchen:
-Jag har bara ett enda ord, PRESTATION, det var det allting handlade om idag. En mer än 100-procentig prestation av mina tjejer och jag är så nöjd man bara kan bli, säger hon med ett jättestort leende på läpparna.