Comeback för Elin Ekblom Bak

Det är inget slut på eländet när det gäller skadade VM-spelare. Under torsdagskvällens två matcher försvann två spelare till ur Thomas Dennerbys trupp mot England. Bland ersättarna hittar vi en av Damallsvenskans hetaste mittfältare Elin Ekblom Bak som inte spelat en landskamp sedan 2006.
Elin Ekblom Bak gör comeback i landslaget. Foto: Anders Henriksson

Malmös Lina Nilssons skada mot Djurgården har efter en röntgenundersökning visat sig vara en mindre skelettskada i foten. En skadan som sannolikt inte ska behöva äventyra deltagande i VM. Linas skada bäddar för en comeback av Elin Ekblom Bak.
– Elin har varit en av damallsvenskans bästa central mittfältare den här säsongen. Vi har Linda Forsberg i truppen som kan spela ytterback så jag väljer att ta in en extra mittfältare i stället, kommenterar förbundskapten Thomas Dennerby, till Svenska Fotbollförbundets hemsida.

Som damfotboll.com också rapporterade igår gick Josefin Öqvist av plan med en befarad meniskskada. Kopparbergs/Göteborgs FC Johanna Almgren ersätter henne.

D.N. 2011-05-13 10:01

Dessa skador! Hoppas vi inte kommer till ett VM med en massa halvskadade spelare i truppen nu.

Kul att se Elin i landslaget igen. Tycker dock man borde gett någon annan ytterback chansen istället, mittfältare finns det trots allt väldigt många i truppen men inte direkt nåt överflöd av ytterbackar.. Maja Krantz eller Catrin Johansson hade jag gärna sett.

Hoppas Almgren får och tar chansen att visa hur bra hon är!

Mark 2011-05-15 12:49

"Almgren förtjänar en bättre plats än ersättare. Kopparbergs/ Göteborg FC sköt 329 skott."

Nillan 2011-05-16 07:57

Om Almgren nu är så bra, vem ska bort istället då?
Hade hellre sett Elin Ekblom i truppen till Tyskland.

Rettvisa 2011-10-28 09:40

Jag fattar inte hennes hat på Finländarna?

Rettvisa 2011-10-28 09:54

Jag menar att Elin i Älta skolan hade rasistiska glåpord på våra broderfolk samt senare uttalandet på KarjalaCup som onödig hockey turnering i Världsmästarnas land!