Fjolårets Kristianstad-spelare matchvinnare för Hammarby

Kristianstad hemma är en favoritmotståndare för Hammarby. I kvällens match vann Bajen med 1-0 genom mål av nyförvärvet Katie Kelly, som i fjol spelade för Kristianstads DFF. Det är Hammarbys första seger i Damallsvenskan sedan oktober 2010. Då vann man mot - Kristianstad - med 2-0.

Hammarby spelade inte bara med gröna byxor utan även med gröna tröjor ikväll. Medan Mami Yamaguchi satt på bänken för första gången på länge (sedan också skulle komma in) saknades målvakten Minna Meriluoto. I matchen mot Piteå skadade Minna höftböjaren, som kan ta några veckor att läka. Ett tufft bakslag för laget som inte hade vunnit en enda match under säsongen och som bara hade tagit en enda poäng i fyra matcher mot konkurrenterna Jitex och Piteå.
Men kvällens match inför nästan 600 på Hammarby IP var en mycket jämn tillställning. Istället för Minna Meriluoto stod åter Veronica Arneflod (som hade ryckt in tidigare när Minna hade brutit tummen) i mål och hon gjorde det mycket bra. Kristianstad hade en hel del målchanser efter den första kvarten som man inte kunde förvalta.

Hammarby krigade höll emot, hade också målchanser genom Helen Nottebrock, Matilda Agné och Leena Puranen i den första halvleken. I den andra verkade man öka tempot och insatsen. Mami Yamaguchi fick mycket applåder när hon kom in i den 52:a matchminuten. Mami gick på topp och skapade oro i Kristianstads försvar, men det syntes att hon ännu inte är 100 % fit for fight, speciellt i löpningarna. Men sedan kom målet:
- Jag ska stå där framför straffområdet och vänta på andra bollar, sade Katie Kelly. Och så kom bollen till mig och jag tog den med vänstra foten och ville skjuta den lågt och hård mot målet.
Bollen gick förbi alla spelare och Hedvig Lindahl till vänster om Hedvig. Stort jubel bland hemmaspelarna som inte hade vunnit en enda match i Damallsvenskan 2011.

Kristianstad ökade farten speciellt de sista 10 minuterna där Hammarby knappt fick ut bollen, men man höll hela tiden emot som ett lag och vann därför för första gången tre poäng i år.

En mycket sammanbiten KDFF-tränare Elisabet Gunnarsdottir kom till presskonferensen:
- Vi kom hit för att vinna. Men jag är mycket besviken på mitt lag. Jag har faktiskt aldrig varit så besviken under mina tre år i Kristianstad, sade hon.
- Vi hade sju jättechanser, men kunde inte förvalta en enda. Hammarby har förtjänt av segern, deras inställning imponerar. Det är inte lätt att möta ett lag som ligger där nere, jag pratar av egen erfarenhet, vi har varit där. Men det vi gör är inte tillräckligt, de vinner nästan alla nickdueller på mittfältet, sade "Beta".

Hammarby bevisade ikväll att laget aldrig ger upp och rent matematiskt ser det lite bättre ut än i söndags. Då låg man sju poäng efter Piteå, ikväll bara fem poäng efter Piteå och Jitex.

Text: Rainer Fussgänger

Per 2011-08-18 01:11

GRATTIS BAJEN!!!!!!

FotbollJenny 2011-08-23 17:23

Aldrig, aldrig, aldrig ger upp. Heja Bajen!