Caroline Seger hjälpte LdB FC till guld

Ett allsvenskt guld kan i slutändan ordnas på många olika sätt. För två år sedan satt Caroline Seger med Linköpings FC en bit från händelsernas centrum, spellediga på en sportbar när avgörandet kom. Den här gången var det däremot annorlunda - 92 minuter med fotbollsskorna på och del i laginsatsen som gjorde att LdB FC Malmö aldrig lämnade över greppet.

- Idag känns det som allting klaffar och man får stolpe in på precis allting, det är precis så här en guldmatch ska sluta, säger hon med ett leende på läpparna.

Precis som 2009 blev det ett "Seger-år", ja till och med en förbättring om man ser till vunna titlar.
seger_1.jpg
Först vinnare i WPS tillsammans med Western New York Flash, därefter ett längre inhopp under sju Damallsvenska matcher.

Formellt sett för få matcher (SvFF kräver att man spelar minst hälften) för att det ska bli guldmedalj att ta med sig från höstresan.
Men Caroline Seger hittade formen ett tag efter klubbytet över Atlanten och har blivit bättre och bättre i sitt nya lag.
- Det är lätt när man har bra spelare omkring sig. Det är klart att det har varit upp och ner och att det har tagit sin tid men i det stora hela har det gått bra.

- Vi ser ju hur mycket folk som kommer tack vare att vi spelar om SM-guldet, det är otroligt kul.

Jämnare och bättre
LdB FC Malmö placerade sig på toppen för andra året i rad men först i sista omgången. Jämnare i toppen men vad betyder det för seriekvaliteten?
- Jag tycker att Damallsvenskan i år har spelat upp sig betydligt. Det är kul att det har varit så jämnt som det har varit. Att det avgörs i en match känns också speciellt.

Vad gör serien bättre som du ser det?
- Det är bättre spelare och bättre organisationer runt omkring, fler som vill storsatsa. Det är precis så Damallsvenskan ska se ut och jag hoppas att det fortsätter att utvecklas i den riktningen.

För Caroline Seger är det riktning mot Tyresö som gäller inför nästa säsong. Ett tidigt beslut som innebär en helhetslösning med jobb och utbildning vid sidan av fotbollen.
seger_2.jpg
Det om vad som väntar men för uppgifterna med LdB FC Malmö har Caroline Seger inte haft några problem att hålla sig i nuet.
Lojal som få för sina medspelare och klubbfärgerna som gäller just nu.
- Jag tycker att jag har visat professionalism, hållit fokus på det jag ska göra och där jag har varit det inte funnits tankar på något annat.

Förutom det långa lördagsfirandet återstår det fortfarande uppgifter på fotbollsplanen att glädja sig åt.
Champions League-matcherna i åttondelsfinal mot österrikiska Neulengbach spelas den andra och tionde november.
- Det har varit otroligt kul, lätt att komma in i det här gänget. Jag har haft kul, det är visserligen två matcher kvar men nu ska vi njuta av detta.