Så nära att Segers passningar gett mål

Tre riktigt heta målchanser var facit på den svenska offensiva satsningen mot Tyskland i Hamburg. Vid två av tillfällena, inklusive kvitteringschansen efter paus slog Caroline Seger den perfekta passningen och fick Lotta Schelin fri.

- Det finns mycket mer att hämta där. Synd att vi inte får in bollen, speciellt den andra chansen när Lotta slår den i ribban, en annan dag hade den gått in, sade Caroline Seger.

VM och Damallsvenskan är över men än återstår det ett par veckor av fotbollsåret sett med svensk horisont.

Att det börjar bli småkallt på läktaren är en sak, men givetvis börjar det också märkas i spelarben och huvuden att det sprungits en del meter under säsongen.

För Caroline Seger var ett fysiskt tufft spelande Tyskland var rätt inspirationskälla med bara några veckor kvar av fotbollsåret.
- Jag hade otroligt kul idag. Det är i slutet på säsongen också, jag tycker ändå att jag gör det helt okej, sade hon medan Thomas Dennerby var beredd att höja betyget ett snäpp.

- Det märks att Seger är på uppåtgående igen när hon fått vara frisk.

Mer än passningarna övertygade
Caroline med kaptensbindeln gjorde ett bra jobb defensivt, var nere och hämtade bollar i det egna straffområdet och fördelade framåt, med mersmak också utöver de två nästan målgivande passningarna.

Hon fick också ett par tillfällen att visa prov på positiv tjurskallighet, kort och gott "Seger-mentaliteten.

Tyska Lena Goeßling tacklade och tog bollen från den svenska mittfältsmotorn som gav igen med liknande kroppskontakt så fort hon fick chansen.
- De är tätt i ryggen hela tiden. När man tappar boll, så är det bara att vinna tillbaks. Det finns i huvudet.

Trots förlusten och de uteblivna målen finns det ingen anledning att gräva ner sig. För landslaget väntar fler OS-förberedande matcher, som de mot USA och Kanada i november.

Och Tyskland verkade för kvällen ha hämtat sig bra efter den tidiga falluckan i VM.
- Tyskland är fortfarande ett av världens bästa fotbollslag och när de får det förlösande 1-0-målet så blir de lite tyngre och jobbigare att möta. Det är en jättebra match för oss, vi har mycket att lära fortfarande.

Hela 12.183 åskådare såg matchen på plats och nöjde sig heller inte med att sitta tysta på vägen fram till den tyska segern.

En högljudd inramning på ett sett som till och med en i den gästande nationen kunde uppskatta.
- Det är alltid lika roligt att komma hit och spela. det är precis så här det ska vara när det är match. Så häftigt, jag önskar det var precis så här i Sverige också. Vi har lite kvar att jobba med där.