Ny tränare klar för Piteå IF

Stellan Carlsson blir ny huvudtränare för Piteå IF i Damallsvenskan.

Även om han är en doldis i fotbolls-Sverige är han ett hägt aktat namn i tränarkretsar. Han beskrivs som en av Sveriges tio skickligaste instruktörer.
Senast tränade Stellan Carlsson FC Gute, div 1 och div 2 herrar 2004-2008. Därefter han han varit assisterand förbundskapten för pojklandslagen U19 och U20 samt spelar- och tränarutbildare i Gotlands Fotbollförbund.

- Redan vid första kontakten med Piteå kändes uppdraget intressant. Det finns mycket ambition och engagemang i föreningen. Fotbollsmässigt är det dessutom ett lag som har alla möjligheter att bli ännu bättre. Jag ser verkligen fram emot att få träna bra fotbollsspelare igen, säger Stellan.

Piteå IFs sportkommittés ordförande Anders Eriksson:
- Det känns om att vi träffat helt rätt. De vitsord vi har fått från namnkunniga tränre runt om i Sverige gör oss säkra. Vi vet att vi har fått en skicklig instruktör. Även de spelare som har haft Stellan har enbart gott att säga. Dessutom känns det extra kul att vi får en tränare som bor och syns på orten, det har också varit viktigt för oss i rekryteringen.

Stellan Carlsson är 41 år och har gått UEFA PRO-utbildningen. Han är riksinstruktör i SvFF och bevakade U20-damerna under VM i Tyskland i fjol.