Norrporten Cup växer

Den 23-25 mars 2012 spelas Norrporten Cup i Sundsvall för andra året. En nyhet är att cupen utökats och går från fyra deltagande lag till sex lag 2012.

Förutom topplaget i Norrettan Sundsvalls DFF är Umeå IK, Piteå IF och KIF Örebro klara för spel. Men två lag som kan tänkas komma är Jitex BK samt de finska mästarlaget P35-Vantaa.
– Vi håller på att förhandla med de finska mästarinnorna PK-35 Vantaa och jag kan väl säga att det är klart till 90 %. Jitex håller också på att fundera och det vore väldigt kul att få hit Jitex som är laget i mitt hjärta, skrattar Elisabeth Leidinge, tidigare världsmålvakt, som fick sitt stora genombrott när hon flyttade från Sundsvall till just Jitex BK.

Att Sundsvalls DFF siktar mot Damallsvenskan är ingen hemlighet. Det senaste året var det inte långt borta men AIK knep platsen och SDFF får ta ny sats. I det perspektivet kan man väl säga att ni arrangerar cupen för att få försäsongsmatcher mot meriterat motstånd?
– Så är det absolut. Vi jobbar långsiktigt och har kommit allt närmare vårt mål och självklart är bra motstånd i träningsmatcher är ett måste. Att kunna göra detta är bra för vår egen skull och inte minst är det kul att kunna bjuda Sundsvalls-publiken på det här. Vi satsar också på kringarrangemang och kommer bland annat att försöka få hit F19-landslagets förbundskapten Calle Barrling för att hålla ett föredrag om talangutvecklingen i Sverige. Det riktar vi till alla flick- och damlagstränare runt omkring, avslöjar Elisabeth Leidinge vidare.
- Det blir ett mycket bra tillfälle för många tränare och spelare att komma hit och förkovra sig genom att dels höra på Calle och dels se fotboll på hög nivå på riktigt.