Piteå breddar truppen

Inom kort hoppas Piteå IF presentera namnet på Lady X och i väntan på henne så presenterar klubben två nygamla spelare som tar plats i truppen. Supertalangen Elin Bergkvist förlänger kontraktet med klubben och Jessica Olofsson återvänder till moderklubben.

Elin Bergkvist är supertalangen och flicklandslagsspelaren som under de två senaste säsongerna tillhört Piteås A-trupp. Trots sparsamt med speltid har hon, när chansen dykt upp, visat att en plats i startelvan inte ligger alltför långt borta. Att Elin nu valt att förlänga sitt kontrakt glädjer hela Piteås ledning.
- Elin är en ambitiös och smart fotbollsspelare med en enorm utvecklingspotential. Vår målsättning har hela tiden varit att förlänga med henne. Elin är en lokal talang som kan bli riktigt bra, och sådana spelare växer inte på träd.
- Jag är glad att Elin valt att satsa vidare med oss, att få in tjejer från kommunen är alltid positivt. Hon är en ung spelare som trots sin ålder har en bra fysik och en väl utvecklad pressteknik. Hon är tät i sin press och därmed en duktig försvarsspelare, säger Stellan Carlsson.

För alla som kan sin PIF-historia är Jessica Olofsson ett välbekant namn. Hon spelade med Piteå fram till 2008, då hon flyttade till Umeå för studier. Därefter har hon hunnit med att representera Mariehem och Infjärden. Nu är Jessica tillbaka i moderklubben.
- Det här trodde jag aldrig för ett par veckor sedan. Att vara tillbaka i Piteå känns spännande. När jag fick frågan kände jag direkt att jag ville satsa fullt ut. Jag vill se hur långt jag kan nå och jag är laddad för utmaningen, förklarar Jessica.
- Jessica har tränat med oss sedan i december och gjort det riktigt bra. Som spelare är hon en forward med näsa för mål. Hon har också ett bra skott och är alltid beslutsam i läget. Det känns bra att få in en forward till i laget, säger Stellan.

- Under åren Jessica har varit borta från Piteå har det hänt saker med henne. Jessica är en spelare som brinner för fotbollen och har visat att hon är redo att anta den här utmaningen. Dessutom är hon en bra förebild. Jessica är ett lysande exempel på att det går att både komma långt och komma tillbaka till PIF,
bara man vill det nog mycket, avslutar Leif Strandh.

Den assisterande tränaren Lennart Hedkvist har länge tvekat om en fortsättning som assisterande tränare i Piteå. Nu har han bestämt sig, det blir en säsong till. Ett beslut som sportchefen Leif Strandh välkomnar.
- Vi har jobbat en längre tid för att hitta en lösning att kunna förlänga med Lennart. Nu när allt är klart känns det oerhört bra. Lennart kan fotboll och känner tjejerna. Jag är helt övertygad om att han och Stellan kommer att komplettera varandra perfekt.
- Lennart står för kontinuitet då han varit med ett tag runt laget. Redan när jag träffade honom i december fick vi en bra kontakt. Det känns verkligen som att vi bildar ett bra team tillsammans med övriga ledare, säger huvudtränaren Stellan Carlsson.

Avslutningsvis. Inom kort hoppas Piteå presentera namnet på Lady X.

Rainer Fussgänger 2012-01-17 23:32

Lady X eller Lady M?

D.N. 2012-01-18 11:19

Lady X verkar lite oväntat vara Hallberra Gisladottir. Hade nog förväntat mig en vass anfallare.