Fyra lag från Damallsvenskan till Norrporten Cup

Nu är det spikat vilka lag som kommer att delta i Norrporten Cup i Sundsvall den 23-25 mars. Det blir bland annat fyra lag från Damallsvenskan.

Tillsammans med arrangerande Sundsvalls DFF deltar finska mästarlaget PK-35 Vantaa med många internationella spelare. PK-35 Vantaai var Finlands lag i Champions League i fjol. Från Damllsvenskan kommer Umeå IK, Piteå IF, KIF Örebro och Kristianstad DFF.

I PK-35 Vantaa finns Pirjo Leppikangas, årets spelare 2008 och i USA ifjol nyförvärv liksom Sanna Porali 20 år, årets "unga talang" i Finland 2009. Tillbaka är även Sanna Saarinen Kanssa, som spelade i USA ifjol. I februari ansluter från Nigeria Cynthia Uwak och Rachael Ayegba för att representera PK-35.

Umeå IK med bland andra Hanna Ljungberg som assisterande tränare, Caroline Jönsson målvakt med massor av landskamper, och Jenny Hjohlman som precis lämnat Sundsvalls DFF för spel i Umeå IK.

Piteå IF har spelare som Lydia Williams från Australien, Jennifer Nobis från USA, Faith Ikidi från Nigeria och June Pedersen från Norge.

I KIF Örebro spelar Marie Hammarström som gav oss VM-brons med sitt snygga mål i somras och en annan brondsmedaljör från VM, Sara Larsson mittback i landslaget. I vörigt kan nämnas Sanna Talonen, finsk landslagsspelare, och Sara Michael från Nigeria.

I Kristianstad DFF hittar vi Hedvig Lindahl, förstemålvakt i Sveriges landslag, även hon var med och vann VM-brons. Johanna Rasmussen dansk landslagsspelare och Kosovare Asllani med många landskamper för Sverige.

Calle Barrling förbundskapten för flicklagen kommer att hålla föredrag under lördagen.
Mellan cupmatcherna kommer flera av SDFF’s flicklag att bjuda in olika lag från distriktet för matcher.

Talang provtränar
Frida Sjöberg från Östersund är i Sundsvall på besök och provtränar med Sundsvalls DFF. Frida gjorde otroliga 28 mål i division 2 under 2011 och intresset är stort för denna talang som också varit och provtränat med Sunnanå SK.