Snöoväder i Piteå stoppar inte matchen

Det har fallit runt 15 cm blötsnö i Piteå under natten och självklart såg det ut att hota kvällens match mellan Piteå IF och Kopparbergs Göteborg. Men Piteås tränare Stellan Carlsson, som själv varit ute och skottat på LF Arena säger att det hotet nu är undanröjt.

– Jag kom just in efter att ha hjälpt till med skottningen och nu ser det bra ut. Värmen är på och snöandet har avtagit så det ska bli match ikväll.

Piteå IF vann premiären mot AIK och ställs ikväll mot det tippade topplaget Kopparbergs/Göteborg. Första hemmatchen och ni brukar ju ha gott om folk på läktaren, hur är läget inför matchen?
– Det är bra, truppen är hel, eller ja några småskavanker finns det väl men inget som hindrar någon från spel. Vi är laddade inför hemmapremiären och hoppas förstås på att det blir mycket publik ikväll. Det är klart att det inte är optimalt att gå och se på fotboll när vädret är så här men det som kommer ska nog inte bli besvikna, de får ju se två bra lag mötas, säger Stellan.

Kopparbergs/Göteborg har förstärkt med ett par klasspelare sen ifjol. Christen Press har imponerat med sin snabbhet och sin näsa för mål. Vad blir ert motmedel?
– Framför allt att se till helheten och inte stirra oss blinda på en spelare, det är göteborgarna alldeles för bra för. Vi måste se till att defensiven funkar och att vi är noggranna i passningsspelet och kan ta till vara på chanserna när vi går till anfall, säger Stellan avslutningsvis.