Hedvig Lindahl: - Vi smyger i vassen…

Innan säsongen startade talade man i Kristianstads DFF om SM-guld, topprestationer och att våga utmana sig själva. Efter fyra omgångar har KDFF äntligen kämpat sig till sin första seger. Nu parkerar laget på fjärdeplats i tabellen, om man vänder upp och ned på den… Damfotboll.com mötte Kristianstads DFFs målvakt Hedvig Lindahl efter vinsten mot Djurgården.
Hedvig Lindhahl vill inte bli så här arg efter matchen mot AIK på bortaplan.
Foto: Filip Oskarsson

Landslagsspelaren var både glad och lättad.
– Idag är det riktigt bra, säger Lindahl med ett leende och stämningen i Skåne-laget verkade vara på topp efter matchen. När undertecknad frågade tränaren Elisabeth Gunnarsdottir hur känslan var efter matchen fick jag svaret:
– På en skala från ett till tio är det en tia.

Så just nu ler Kristianstad. Men säsongsstarten har ändå inte varit vad man pratat om. När Gunnarsdottir på den damallsvenska upptaktsträffen sade att KDFF skulle vinna SM-guld i år var det många som skruvade lite på sig. Menade hon allvar? Efter premiärmatchen mot Linköping, där Kristianstad ägde stora delar av tillställningen och enligt rapporter vara värt tre poäng, förstod de flesta att KDFF 2012 kan vara bättre än någonsin.

Sedan kom ett tufft skånederby mot LdB FC Malmö och därefter en förlust mot Jitex. Plötsligt pratade ingen om Kristianstad som ett möjligt topplag. Hedvig Lindahl förklarar hur hon ser på säsongsstarten.
– De andra matcherna har varit topprestationer offensivt, men defensivt har det känts sådär, så det är skönt att vi satte målet mot Djurgården. Sen får man jobba lite för det ibland – men det kom ett mål, säger Hedvig och är, som tidigare nämnts, nöjd med matchen. Trots att spelet inte klickade helt och att den skrala publikskaran som sökt sig till Stockholm Stadion fick se en ganska medioker fotbollsmatch.
– Djurgården föll ganska lågt med sitt försvar och dödade ytorna. Inför andra halvlek bestämde vi oss för att vi behövde ta lite distansskot.t Då kliver upp och då får vi ytan bakom.

Förra säsongen slutade Kristianstads DFF på en sjunde plats. På 22 matcher släpptes in 27 mål. Inför den fjärde omgången hade laget en poäng, noll vinster och 9 insläppta mål. Vad var det som hände egentligen?
– Mot Linköping släpper vi in ett mål, det är inte så mycket att säga om det. Matchen mot Malmö var nog en rolig match att se. Den var en offensiv– hur ofta släpper Thora in två mål? När de fick trean så bara rann det iväg, de sista målen är inte så mycket att säga om. Samtidigt tog vi stor risk genom att vi ville spela offensivt, då kan det bli så där, säger Lindahl och gör sedan en kortare konstpaus, skakar på huvudet och säger:
– Mot Jitex… Det var bara dåligt, helt ärligt.

Nu har laget alltså tagit sin första seger. Men en 1-0-seger mot Djurgården, som just nu håller till på sistaplatsen i tabellen lär inte skrämma någon.
– Det är lugnt, vi smyger i vassen. Det känns inte alls dumt, säger Hedvig.

På lördagen befinner sig Kristianstads DFF i Stockholm igen. AIK står för motståndet och många förväntar sig att Kristianstad då tar sin andra seger. Hedvig tror att matchen kommer att påminna mycket om den mot Djurgården.
– Man kan förvänta sig en liknande match. Det är de här matcherna egentligen som är vår utmaning i år. Lyckas vi inte med det, då ska vi inte vara där uppe, då kan vi sluta snacka om det. Så att…

Johnte 2012-05-04 20:27

Jag har tippat KDFF på en 5e plats så det blir till att smyga i vassen hela säsongen och inte nå fram till ett guld som Elisabeth vill ha.Det har man inte lag till.Men jag respekterar KDFF att de siktar högt.

Rainer Fussgänger 2012-05-05 00:21

Man undrar vem som var schemaläggare i år för Damallsvenskan. KDFF spelar alla sina tre Stockholmsmatcher under majmånad.