Mycket svenskt i UWC-finalen

Det hade bara fattats att ett av finallagen i UEFA Women´s Champions League varit svenskt, fast då hade så klart istället en annan domarkvartett än den med Jenny Palmqvist i spetsen sprungit ut på Olympiastadion i München på torsdagen. Men det finns svenska spelare i båda lagen.
Tre svenskor är med i Champions League-finalen. Sara Thunebro, Jessica Landström och Lotta Schelin

Förhoppningsvis får man se både Sara Thunebro och Jessica Landström i FFC Frankfurts startelva.
Alldeles säkert anförs Olympique Lyonnais av Lotta Schelin som är i toppform. Det blir hennes andra final (lagets tredje) i Champions League. Olympique Lyonnais är titelförsvarare.

FFC Frankfurt och Umeå IK råkade på varandra under de första åren Champions Cup spelades. Ingen av dem lyckades dock försvara cupmästartiteln följande år. Det kan fransyskorna bli först att lyckas med. FFC Frankfurt och Olympique Lyonnais har aldrig mötts i UEFA Women´s Champions League. När det var som närmast var det just Umeå IK som satte stopp för Lottas lag.

För FFC Frankfurt är den här finalen extra viktig och enda chansen att i händelse av vinst få ställa upp som titelförsvarare i UEFA Women´s Champions League nästa årgång, eftersom man missar att bli ett av de två främsta lagen i den snart avslutade Bundesliga.