Norrköping gav Dalsjöfors en rejäl kamp

Med ordet kamp kan man sammanfatta söndagens 90 minuter på Gårdavallen. Och det var Dalsjöfors GoIF som kämpade bäst. Matchen Dalsjöfors- Norrköpings slutade 2-1 (2-1) och det räcker för att leda Söderettan.

Redan i första matchminuten fick Dalsjöfors en hörna. Lagkapten Rebecca Johnson slog den från höger. Bollen gick mot bortre delen av straffområdet. Mikaela Uthas nickade ut bollen i mitten av straffområdet. Där fanns högerbacken Maria Andersson och klippte till på halvvolley. Hon fick en kanonträff och bollen satt rakt upp i nättaket. blindorsson.jpg

När matchklockan stod på 19 minuter kunde nästa anteckning göras i målprotokollet. Även denna gång var det en ytterback som slog till. Sophia Lindorsson som spelar till vänster slog måttade strax utanför straffområdet ett mellanting mellan skott och inlägg. Bollen seglade in i bortre krysset och det var 2-0. Efter målet slappnade hemmlaget av något och gästerna började äta sig in i matchen. När knappa halvtimmen gått fick IFK Norrköping också en reducering genom lagets bästa spelare Emma Lenartsson. Resten av halvlekan var jämn spelmässigt utan några större målchanser år något håll. Endast två hörnsparkar åt vardera håll kunde noteras.

Andra halvlek var en fortsättning på slutet av första akten. En kamp där skönspelet fick vika undan. Norrköping har flera mycket duktiga tjejer på mitten och de fick mer och mer vända upp och lägga bollar i djupled. Men backlinjen i Dalsjöfors tog väl hand om de bollar som kom. Gästerna från Östergötland kom fram till straffområdet men där blev det oftast stopp i hemmalaget försvarsmur. De lägen som de skapade kom främst på hörnsparkar där några nickar och skott gck tätt utanför Erin McLeods i Dalsjöfors-buren.

De bästa lägena för fler nätrassel hade dock Dalsjöfors. Både Mellisa Tancredi och inbytta Ellen Larsson hade filägen som kunde resulterat. Men gästernas duktiga ålvakt Frida Kårén stod i vägen. De tappra 251 i publiken fick inte se några fler mål på Gårdavallens utmärkta gräsmatta denna söndag. Utan matchen slutade 2-1.

BILDEN: Dalsjöfors duktiga vänsterback Sophia Lindorsson (i grönt) i kamp med IFK Norrköpings Daniela de Luca

AttachmentSize
blindorsson.jpg12.43 KB