Derbyvinst för Tölö

I strålande sol och värme (även vinden var varm) startade årets första riktiga lokalderby mellan Hovås-Billdal och Tölö, som vann med 3-0.
Kristin Svensson i mitten grattas efter hennes 1-0-mål. FOTO: Jan Andersson.

Matchen börjar sådär från Tölös sida. Man hade svårt att komma rätt i försvarsspelet och Hovås spelade förbi. Däremot var Tölö starkt i sin defensiva sista tredjedel så Hovås Billdal skapade inget farligt där. Tölö kommer även upp i en attack efter 10 minuter. Efter ett inlägg vinner Elin Svenberg en närkamp och lyckas hålla undan försvararna. Hon hittar Kristin Svensson med en passning som hon kan skjuta in på ett tillslag med vänstern. 1-0 till Tölö, kanske inte helt välförtjänt.
Tölö får också bättre kontroll efter 20 minuter och det känns säkert. Hovås Billdal har en chans i första halvlek och den kommer efter att Tölö borde haft en solklar frispark. Det blir en tilltrasslad situation i straffområdet men Tölö lyckas täcka skott och till slut få bort bollen.
Tölö gör också 0-2 före paus på hörna. Den slås mot bortre ytan och eftersom Hovås Billdal spelar zon med alla lyckas Lina Gerhardsson komma fri där. Avslutet är på volley och går hårt direkt i mål. Sensationellt mål, men glädjen Lina Gerhardsson visar är värt allt. intex.jpg

Hovås Billdal var missnöjt med hur matchen såg ut och tappade temperamentet lite. Både publiken och båda lagen på bänkarna var mycket frustrerade över hur domaren agerade under en period. Bra med domare som tillåter tufft spel men där finns en gräns. Det var bara tur att någon av lagen inte fick några skador. All heder dock åt spelarna som lyckades hålla sig lugna och försöka kontrollera matchen. Eftersom det blev en del avblåsningar var det ingen rytm i spelet och eftersom Tölö ledde tjänade man på det. Det är inget skönspel från något av lagen i andra halvlek. Mycket kamp och få kombinationer. Tölö punkterar matchen med c:a 10 minuter kvar när Sofie Carlsson har gått i djupet och hittar Lollo Nordenberg inne i boxen. Lollo håller undan för försvararen, skjuter bollen i stolpen, på målvakten och in.

Att Tölö vinner är klart välförtjänt men det kanske blev något mål för mycket. Men när man kämpar hårt för varandra så kommer resultaten också.

Det här var ingen bra match i Söderettan men det handlar om resultat. Derbyn har ju en tendens att bli sämre fotbollsmatcher och denna kväll kändes det som om Tölö var mer förberett på en kämpamatch än Hovås Billdal var.

Text: Jan Andersson

LILLA BILDEN: Inte lätt att som ensam Hovås-Billdalanfallare ta sig förbi fem Tölö-försvarare. FOTO: Jan Andersson.

AttachmentSize
intex.jpg18.75 KB