Förväntningar på Linköping fördel för Jitex

De två senaste hemmamatcherna har Linköpings FC motsvarat, ja till och med överträffat den luttrade publikens förväntningar. Där ligger ribban inför söndagens match mot Jitex.

- Det gör inte oss något, tvärtom, säger Jitex tränare Stefan Rehn som gör sitt första besök i karriären på Folkungavallen.
- Vi har tränat på naturgräs nu så det ska inte vara något problem. Men jag ska tillägga att det finns mycket kunnande i Linköpings lag och det blir en utmaning att hantera.

När det såg som mörkast ut för Linköpings FC (6-0-förlusten mot Kopparbergs/Göteborg) kom vändningen med 4-1 mot Piteå följt av utklassningen med 11-0 mot Djurgården, båda matcherna på hemmaplan.

Jitex får undvara Fridolina Rolfö som rest med F19-landslaget till EM-slutspel samt Elin Carlsson som går med ena armen i gips efter fraktur på båtbenet. Däremot är Kristin "Krickan" Carlsson tillbaka. Förra matchen var hennes första efter hennes långa frånvaro och rehab. Det var i fjolårets premiäromgång efter 20 minuters spel mot Djurgården "Krickan" skadade korsbandet.
"Krickan"? - Jo, det är hon som slår en kullerbytta för att få mera kraft i sina inkast som blivit ett farligt anfallsvapen.

Martin 2012-07-01 12:14

På hemmaplan har LFC i år verkligen visat upp sig från sin bästa sida och antingen vunnit eller åtminstonne varit spelmässigt bättre än motståndaren. Det är som vanligt det svaga bortaspelet som ligger bakom att laget sladdar i tabellen.

Nu hoppas jag på en trevlig och underhållande match som LFC går segrande ur och förlänger sin förlustfria svit på hemmaplan. Jitex är dock ett svårspelat lag och det blir säkert en fysisk match.

En detalj som kan ställa til det är att LFC:s redan tunna bänk i denna match är ännu tunnare då Jonna Andersson är iväg på landslagsuppdrag, man kommer alltså att ha blott 3 (!) spelare på bänken med reservmålvakten inräknad.

Johnte 2012-07-01 12:23

Får en som inte har Linköping som favorit...få komma med en kommentar...Jag tror att Linköping kommer att köra över Jitex och fortsätta den goda trend som är på gång....det blir en 4-0 seger för LFC....Det är som @ Martin säger...spelet finns där på hemma plan men inte riktigt på borta plan.Men det gäller att få ihop både borta och hemma matcherna...Materialet finns där.

Calle 2012-07-01 13:10

"Kullerbytta" låter respektlöst. Det är ju ett exemplariskt voltinkast hon utför! Voltinkastet har en stolt tradition i Sverige, där en tidig tillskyndare var Tony Gustavsson. Förhoppningsvis kan han i sin nuvarande position inom damfotbollen öka kunskapen om dess effektivitet och underhållningsvärde. Även till den amerikanska publiken, som ju har en fäbless för åtminstone det senare.

I Sverige står vårt hopp än så länge till Carlsson för att se imponerande projektiler in i straffområdet. Låt oss hoppas att de damallsvenska arenorna ger henne utrymme att ta rejäl ansats, så hon i hela landet får visa upp hur kastet ska utföras och kan få många efterföljare framöver.

För visst kan det vara effektivt med långa inkast! Det har vi sett inte minst i Piteås matcher, där mer konventionella (och nästan lika imponerande) inkast skapat oreda och mål. Senast mot Umeå.

Johnte 2012-07-01 18:08

Ja, då fick man rätt----4-0 till Linköping