Uddamålsseger i underkant för Frankrike

Frankrike har visat upp olika, även mindre goda sidor under OS-turneringen men mot Colombia kom det spelglada humöret till sin rätt. Louisa Necib var centralfigur för det höga tempot och det offensiva drivet - 1-0 var en segermarginal klart i underkant efter en inspirerad första och en något mer avslagen andra halvlek.

Bruno Bini satte in förra matchens klassinhoppare Elodie Thomis från start och Lyonspelaren tackade för förtroendet med att ge Frankrike ledningen redan i matchminut fem.

Ett av alla utmärkta uppspel från lag- och landslagskollegan Louisa Necib, då från mittcirkeln ut mot höger nådde en fritt löpande Thomis som fortsatte snabbfotat på vägen mot mål.

Med försvararna rundade och målvakten på mellanhand hade hon öppet läge för 1-0.

Riktningen var utstakad för fransk anfallsfotboll medan Colombia fick ägna sig åt det laget gillar allra minst, försvarsspel.

Varken försvaret eller förmågan att lugna ner spelet imponerade särskilt, det var rena turen att inte bollen hittade nät igen bara några minuter senare när Colombia tappade den och släppte till ett skottläge mitt framför mål.

Med Necib som spelfördelare, Thomis och Gaetane Thiney som spjutspetsar var Frankrike däremot sylvassa i första halvlek. Målvakten Sandra Sepulveda tveklöst var bäst i sitt lag och hade något om något hjälp av ribban som träffades ett par gånger före paus.

Själv slängde hon sig för att nå volleyskott, petade undan när Frankrike prövade från distans och höll nere siffrorna med en mängd klassräddningar.

Jumboplatsen med små utsikter att avancera hindrade trots allt inte Colombia från en liten uppryckning under de sista 45 minuter av landets första OS-turnering.

Frankrike var huvudet högre i alla fasta situationer i försvarsläge på egen planhalva. Nerverna och strulet i eget straffområde där Colombia var decimetrar från att få fram fötterna till kvittering går in på kontot för alltför avslappnade avslutningar.

Sverige väntar nu i kvartsfinalen, vid lunchtid på fredag i Glasgow.