Caroline Segers tips om pengar till klubben

Vi bjuder på en intervju med Caroline Seger som har ett hett tips att komma med.

Seger. Smaka på namnet. Visst låter det som gjort för succé? Caroline Seger är idag ett av våra tydligaste exempel på att flick- och damfotbollen är på frammarsch, i synnerhet här i Sverige. Men framgång kommer inte utan träning – och det vet Caroline om någon.

Höstsäsongen är igång efter en sommar med träningsläger, cuper, och turneringar runt om i Sverige och utanför landets gränser. Fotbollsäventyren, oavsett vart de går och hur mycket som står på spel, och vare sig man vinner eller inte, är viktiga för att utvecklas som spelare, stärka lagkänslan och öka spelglädjen. Och det är en av anledningarna, kanske den främsta, till att damfotbollen fått ett uppsving, och till att vi idag så ofta ser damfotbollsidoler i media.
Caroline, som idag är en given spelare för svenska damlandslaget, är en av idolerna. Carolines resa från flickspelare till vuxet proffs har varit lång. Vägen till eliten började redan när hon som treåring följde med sin pappa på fotbollsmatcher innan hon själv började spela och till sist nådde elitnivå. Man kan inte låta bli att undra hur.
Med hennes egna ord låter det enkelt:
-Regelbunden träning, spela många matcher och stärka lagsammanhållning genom att åka på träningsläger och delta i cuper.”

Caroline visar ett engagemang och stort intresse för unga fotbollstjejers villkor. Hon vet hur hon fick kämpa för sin passion. För att komma iväg på resor gjorde hon och lagkompisarna som de flesta unga fotbollsspelare, samlade tomglas och sålde lotter och hembakade bullar.seger.jpg Men att hjälpas åt i laget och stärka lagkassan för att nå drömmen om träningsläger och cuper är också en del av lagsammanhållningen och skapa ”vi-känslan”, enligt Caroline. Idag har hon vid sidan om planen valt att stödja Teamway, ett företag som hjälper lag att tjäna ihop pengar till fotbollsresor, genom att bli deras ansikte utåt. På Teamways sajt öppnar lagen en egen webbutik, bjuder in bekanta till att stötta laget genom att handla. Teamway hjälper till att hantera alla betalningar och även alla leveranser till lagens kunder över hela Sverige.

Caroline gillade nytänket:
-Teamways sätt att hjälpa lag att tjäna extra pengar på ett nytt sätt känns både genialt och i tiden. Det är ett tryggt sätt att tjäna pengar till lagkassan för alla spelare som säljer via telefon, e-post eller facebook, istället för att knacka dörr och leverera produkter. Då får vi mer tid till det vi gillar allra mest – att spela fotboll!

Caroline känns enkel. Hon har bevarat sin ödmjukhet, något som man tror kan försvinna när man har uppnått (och gjort) så många mål. Hennes bästa recept för framgång i fotboll är helt enkelt “att spela och ha kul”. Idag kallas hon bara “Seger” rätt och slätt. Och med en sådan skön attityd kan man väl bara säga att hon gör skäl för namnet.

Text: Kristina Nordström Töyrä

Vill du vara med och tävla med Caroline Seger och Teamway.se och ha chansen att vinna en signerad landslagströja, fotboll eller vattenflaska? Gå in på www.teamway.se och ta chansen att vinna och ta reda på hur du och ditt lag själva kan tjäna pengar till lagkassan.

AttachmentSize
seger.jpg8.9 KB
Boose 2012-08-21 11:40

Hon har säker sålt massa Bullar denna säsong :)

Jöns 2012-08-21 13:31

Tänk att det alltid ska finnas bittra människor med bittra kommentarer.
Helt säker på att samtliga spelare i herrallsvenskan, superettan och de flesta div 1 klubbar också säljer bullar.

Calle 2012-08-21 14:12

Om det här är hemligheten bakom Tyresös goda ekonomi tycker jag verkligen att KIF Örebro och LdB FC Malmö ska ta sig en titt på konceptet.

JonasE 2012-08-22 01:22

Katsching!

Där klingade det till på Segers bankkonto.

Förbluffande hur naiva damfotboll.com är som tar in den här "nyheten". Carolines tips - jo jag tackar jag. Så här ligger det till.

Caroline Seger har ett personligt sponsoravtal med Teamway. De betalar henne för att popularisera och marknadsföra sajten. Det har hon lyckats bra med här på damfotboll.com t ex och Teamway får nya kunder.

Så ädelt är det inte av Seger, hon tar ju pengar till egen ficka som kunde kommit ungdomarna tillgodo. Och vi alla tror det är en kanonidè. Lurade.

Men mest lurad är damfotboll.com som bjöd på helt gratis jätteannonsplats för exakt rätt målgrupp. Pengarna gick till Seger.

Anette Börjesson 2012-08-22 10:38

Vi försöker att hålla sidan levande och utan annonsörer och olika samarbeten funkar det inte.
Vilka sidor gör inte så här och vad får dig att tro att just damfotboll.com skulle klara sig utan annonspengar och vad får dig att tro att inte Teamway skulle ha betalat för annonsering och tillhörande aktivitet på sidan?
Vi har haft den här typen av marknadsföring tidigare och ingen har direkt klagat. Var det för att det var Caroline Seger som syntes som du blev förbannad?

JonasE 2012-08-22 18:30

Tack Anette, känns bra att ni tog betalt.

Men jag vänder mig fortfarande till den förtäckta reklamen som sammanblandas med "nyheter". Nej, ingen annan vad jag vet gör så. T ex Aftonbladet har ju börjat smyga in t ex spelbolagsreklam som "nyheter" i sin webb. Men det skriver "annons" på alla sådana så att såna som jag, och måånga med mig, sparar tid genom att slippa klicka och bli irriterad.

Det är viktigt att skilja på journalistik och annons. Om ni tänker på det så är det ju kanon om ni kan få in intäkter.

Och nej, har inget emot Seger, det är ju bra att hon kan tjäna lite pengar, karriären går ju mot sitt slut trots allt. Just Teamway är väl ingen kassako direkt, startade 2010 och har bara elva kunder. Det blir man nog inte rik på...

Vi ska inte blanda ihop saker, jag tycker fortfarande du gör ett kanonjobb för damfotbollen med denna sajt och som expert.

Möjligen kunde man via SvFF och EFD modernisera den lite som allsvenskan.se och superettan.se har gjort.

Calle 2012-08-23 01:04

Det är väl EXTREMT viktigt för förtroendet för en publikation - vilken det än må vara - att läsaren ska kunna skilja på redaktionellt material och annonser?

Thorsten Frennstedt 2012-08-23 11:21

Läsaren är inte dum. Underskatta inte hans/hennes egen förmåga att själv skilja och värdera. För övrigt verkade artikeln vara så intressant att den blev den näst mest lästa på damfotboll.com den senaste perioden.