Annica Sjölund lämnar stor lucka i två lag

Det var som befarat korsbandet som gått av i Annica Sjölunds knä. Det innebär att Jitex blir av med en av sina bästa spelare och att även det finska landslaget står utan en av sina mest meriterade spelare resten av säsongen med viktiga gruppspelsmatcher om en plats i EM-slutspelet i Sverige 2013 i potten.
En korsbandsskada stoppar Jitexspelaren Annica Sjölund för resten av säsongen.

Annica Sjölund som låter lite nedstämd i telefon berättar:
–Det känns inte kul men mitt i allt ihop så känner jag tillförsikt. Svullnaden är redan på väg ner och jag kan både sträcka och böja på benet. Jag hoppas på operation inom kort och prognosen stämmer så gäller 6-9 månader innan jag är tillbaka på fotbollsplan.

Tar du sikte på att vara tillbaka lagom till EM som spelas i Sverige nästa år då. Finland är ju mycket nära att vinna sin grupp?
–Helst vill jag vara tillbaka redan när Damallsvenskan startar om, men självklart är EM ett stort mål för mig. Nu får jag följa både Finlands väg mot EM och Jitex matcher i Damallsvenskan från sidan. Jag hoppas att det går bra för båda, säger Annica.

Jitex sportchef Mats Heed om skadan på Annica:.
– Det kunde varit värre om man nu kan uttrycka sig så när en person blivit korsbandsskadad. Ledbandet är bara lite uttöjt och i övrigt är knäet ok och nu blir det full fokus på att stötta Annica så att hon kan komma tillbaka och spela för Finland i EM som går i Sverige nästa år och sen vara redo att spela för oss under nästa höst.

Finland ligger bra till i EM-kvalet och behöver endast en poäng till för att bli klart för slutspel. Jitex däremot har haft det tungt och ett avbräck av Annica kaliber gör det inte enklare. Vad tror du Mats, klarar ni att hålla er på rätt sida om nedflyttningsstrecket och därmed säkra en plats i Damallsvenskan även nästa år?
– Nya spelare får träda fram när Annica är borta och jag har en bra magkänsla som säger mig att vi fixar detta. I första hand gäller det förstås att vinna mot Djurgården och AIK som för närvarande huserar under strecket. Inga lätta uppgifter men det är upp till tjejerna och jag tror dom klarar det

Rainer Fussgänger 2012-08-28 15:52

Finland saknar nu sina två mest meriterade forwards i Linda Sällström och Annica Sjölund. Men visst ska de fixa den sista poängen som behövs för att kvala in till EURO 2013.
Svårare blir det för Jitex att ersätta henne. Laget har inte gjort mål på de senaste fem matcherna i Damallsvenskan och kommer att möta Djurgården på lördag som har sin sista chans i varenda match som kommer.