Ännu större chans för LdB FC Malmö

- LdB FC Malmö är givetvis favorit, vi spelar utan det trycket, säger Kistianstads DFFs tränare Elisabet Gunnarsdottir inför söndagens skånska derby i Damallsvenskan.

- Vi har aldrig vunnit mot LdB FC, å andra sidan varar en sådan svit aldrig för evigt.
En annan faktor som talar mot KDFF är att lagkapten Sif Atladottir blev utvisad i förra matchen mot Vittsjö. Hon är mittback och den sammanhållande länken i mittförsvaret, en av spelarna KDFF minst av alla kan undvara.
- Vi har jobbat med olika lösningar på träningarna i veckan och kommer nog fram till något sätt att spela för att kunna stoppa LdB FC som har många duktiga anfallare, säger "Beta".
Några KDFF:are som inte var med senast kan komma in, dock på andra positioner.
- Det blir sena beslut om Margret Lara Vidarsdottir och Kosovare Asllani spelar, säger "Beta".

LdB FC Malmö kan bedömas med cupmatchen i Göteborg som färskaste intryck.
- Det var surt att förlora efter tio matcher utan nederlag, säger LdB FC Malmös tränare Peter Moberg.
- Vi ska kunna hantera det, men jag har respekt för Kristianstads DFF och min tränarkollega Elisabet. Vi vann visserligen med 5-2 här i Malmö i våras tack vare en stark andra halvlek, men Kristianstad tog ledningen, kom igen efter att vi gjort 2-1 och kvitterade.
Nu har Kristianstads DFF en fördel?
- Naturgräs kontra konstgräs. Det är nog vi ledare som tänker mer på det än spelarna. De är vana vid att det skiftar från match till match och behärskar omställningarna, säger Peter Moberg.

Vilans ipl Kristianstad 2 september 15.00 Kristianstads DFF - LdB FC Malmö