Kors, Linköping höll nollan!

För första gången på de sex senaste matcherna släppte Linköpings FC inte in något mål. Därför räckte ett framåt till tre poäng borta mot Piteå IF, alltså 1-0 till LFC.

Det satt långt inne först i 72:a minuten kunde Linköpings-spelarna jubla när Mariann Gajhede Knudsen nickat in 1-0 efter hörna. Hon var nära redan tio minuter in i matchen men Maria Rönnbäck gjorde en fantastisk räddning och fick även hjälpa June Pedersen att rensa bollen från mållinjen.
Piteå IF hade också chanser som när det uppstod en kommunikationsmiss mellan mittback Nilla Fischer och målvakt Sofia Lundgren och Viktoria Forsmark fick fritt skottfält men bollen gick utanför.
I början av andra halvlek fick Sofia rädda framför Viktoria.Några minuter senare upprepade Maria Rönnäbäck den målvaktsprestationen när Manon Melis kom fri.

- Vi hade inte kunnat invända om det blivit oavgjort. Piteå IF har enligt min mening det starkast organiserade försvaret i serien, säger Martin Sjögren.
- Jag hade förväntat att det skulle bli svårt för oss att ta oss igenom. Vårt eget försvarsspel tar jag med mig som det mest positiva från matchen förutom de tre poängen. Det regnade och var riktigt höstlikt här i Piteå. Spelet på konstgräset blev väldigt snabbt och det klarade vi inte av anfallsmässigt åtminstone inte som i de senaste matcherna.
Piteå IFs tränare Stellan Carlsson:
- Vårt lag gör vad man kan begära, jobba kopiöst men vi får inte med oss poängen och så har det sett ut nu i höst. Jag känner dock inte någon panik för att vi inte ska kunna klara ut det här och landa lyckligt. Men visst, resultaten den här omgången tryckte ihop bottenstriden. KIF Örebros seger i Viittsjö imponerar. Vi ska till Örebro om en vecka.

Rufus 2012-10-08 18:58

En dansk skalle har fixat sex poäng åt Linköpings FC på sluttampen av säsongen. Ja, Marianne Gajhede Knudsen är verkligen "une grande danoise"!