Går spelarkontrakten ut före slutomgången?

Klubbarnas kontrakt med sina spelare går i en del fall ut vid kommande månadsskifte, men Damallsvenskan har en omgång kvar den 3 november. Bland annat Kristianstads DFF har uppmärksammats på detta faktum. Inga giltiga spelarkontrakt = ingen match.

- Vi hade alla våra kontrakt skrivna innan den fastställda spelordningen förelåg tidigt i våras, det var olyckligt att vi hamnar en vecka in i november. Det är inte normal fotbollsmånad, säger Kristianstads DFFs ordförande Mikael Forsberg till damfotboll.com.
KDFFs spelare tänker inte strejka i slutomgången mot Jitex. Men det löftet hjälper inte mot Svenska Fotbollförbundets representationsbestämmelser. På den här nivån är spelarna i dess mening proffs och då måste man stå under kontrakt för att få spela.
- Vi har inte fått någon påstötning eller råd från EFD (Elitföreningen Damfotboll) men har haft egna kontakter med SvFF. Självklart kommer vi att registrera nya spelarkontrakt för dem som de nuvarande löper ut. Det gäller ju även att de är försäkrade i matchen, säger Mikael Forsberg.