Planera in den 20:e oktober, då blir det #flashheden

Oj oj oj, vad har vi nu dragit igång? Svaret är att det är något nytt, häftigt, nödvändigt och vågat. Vi befinner oss på otrampad mark. Det är otroligt läskigt och utvecklande. Ur dessa situationer händer det grejer!
Ta med vännerna till Heden
#flashheden 20 okt, 14-15, Göteborg

Vi pratar naturligtvis om vårt event den 20:e oktober (nästa lördag) på Heden i Göteborg. Vi har fått för oss att vi vill samla ett stort gäng med människor på en av sjumannaplanerna på Heden, för att se om vi kan fylla den. Vi vill se om stödet för damfotboll i allmänhet och damfotboll.com i synnerhet är så pass stort där ut i samhället att vi kommer lyckas med vår utmaning.

Målet? Att filma en tom plan sakta men säkert fyllas upp för att kulminera i extas vilket ska symbolisera EM på hemmaplan 2013. Folkfest! Ingen är arg, alla är glada och vi lyfter varandra och laget. Pia Sundhage har nämnt den 12:e spelaren flera gånger i intervjuer inför EM och den här symboliska räden skulle vara ett ypperligt tillfälle att träna på att vara en bra tolfte spelare.

Utmaningen? Projektet drivs av en praktikant som aldrig planerat events med denna omfattning tidigare. Vi vill helst inte ha några utgifter alls så vi är väldigt beroende av privatpersoner och sponsorers goda vilja. Vi har alldeles för dålig kunskap om marknadsföring och vi är övertygade om att vi begår många nybörjarmisstag.

Fördelen? Dock är det så att vi som jobbar drivs av passion och en stark tro på damfotbollen i Sverige. Vi breddar vårt nätverk och vi lär oss. Vi får ombord fler och fler. Vi tycker inte att det håller att vi inte kan samla ihop publik ens när vi har världens bästa liga på hemmaplan i Damallsvenskan. Vi tycker att det rent ut sagt är för dåligt och vi vill härmed dra vårt strå till stacken, vilket är anledningen till att vi kämpar som djur för att få ihop detta. Motivationen är hög, liksom kunskapen i att kommunicera genom sociala medier bland annat samt kontakter som kan hjälpa oss framåt.

Kort och gott - ett Sverige som inte lyfter i ett skede som vi är i, det är ett Sverige som inte kan få ihop 200 damfotbollintresserade människor på Heden i Göteborg. Finns det? Kan vi acceptera det? Nej, det är klart som korvspad att 200 personer finns där ute! Och det är klart som korvbröd (?) att vi alla kommer vallfärdas till Heden den 20:e. Ta ditt strå (eller boll) och bygg en stack (eller en flash mob) med oss. En stack är det ingen som vågar sig på. En stack är respekt och en mob likaså.

[Sprid gärna eventet] (https://www.facebook.com/events/320082891422230/?fref=ts)och dela vår bild!

Följ vårt arbete med att få ihop detta event som är första milstolpen innan vi kan dra igång vårt Crowdfundingprojekt, som förhoppningsvis kan ge nästa projektarbetare en större budget. Människor hjälper gärna en gång men till slut måste man ge tillbaka. Häng med!

/ Hedvig och Nicolas - Projektledare och filmare