Piteå IF tog farväl av bottenstriden

Piteå IF bröt mönstret och besegrade KIF Örebro på bortaplan med 2-1. Det matchavgörande målet, av Jennifer Nobis strax före full tid gjorde dessutom att laget inte behöver bekymra sig för något nedflyttningshot. Kontraktet för nästa säsong är klart för Damallsvenskans nordligaste lag.

- Det satt skönt. Faktiskt frustrerande att vi inte har tagit tre poäng tidigare, men vi har tyckt att det sett bra ut i spelet ändå, säger assisterande tränaren Lennart Hedkvist.

Piteå jublade till slut men gick igenom en jobbig period när man var tillbakapressade och vände ett underläge för att stå som segrare.

Dessutom brände gästerna på Behrn Arena en tidig möjlighet att ta ledningen, Jennifer Nobis fälldes och fick straff men före detta Piteå-keepern Stephanie Labbé räddade Hanna Petterssons försök.
- Det känns ändå bra tills de gör 0-1, då börjar vi hänga med huvudena ett tag.

KIF Örebros målskytt tillhör inte oftast förekommande för Närke-laget, Linda Hallin slog till efter en dryg halvtimme med ett skott utanför straffområdet.

Apropå målskyttar, Örebro får klara sig utan Sarah Michael i nästa match då hon fick sitt tredje gula kort på söndagseftermiddagen.

Hemmalaget fick inte heller fler mål i matchen, hade ytterligare en period av bra press i andra halvlek men det var Piteå som fick utdelning efter paus.
- Vi knöt näven i fickan, det syntes inte att vi haft några förluster på rad. Vi får med mer folk i löpningarna, yttermittfältarna är med mer i spelet, säger Lennart Hedkvist.

June Pedersen sprang förtjänstfullt och fick bollen i precis rätt läge för att få bollen i mål till kvitteringen.

Edda Gardarsdottír sköt strax över ribban vid Örebros farligaste chans i andra halvlek, en handfull minuter senare tappade hemmaspelarna koncentrationen och bevakningen på Jennifer Nobis som fick gott om tid att placera in matchavgörande 2-1, visserligen ur liten vinkel.
- De slår en långboll och vi är inte tillräckligt uppmärksamma, säger Örebro-tränaren Rickard Nilsson besviket efter slutsignalen.

- Känslan är att det var en jämn match som kunde ha slutat lite hursomhelst.

KIF Örebro står kvar med fyra poängs avstånd till Djurgården i nedflyttningsstriden. Tankarna på det kan Piteå nu definitivt lägga undan.

Efter 1-2-målet var det ren glädje och Lennart Hedkvist hyllar kämpaviljan när han konstaterar att laget den här gången vann en tät uppgörelse.
- Vi jobbade tillsammans, och hade marginalerna på vår sida, nu är det klackarna i taket, säger han.