Piteå IFs första kvartett klar

Emelie Lövgren, Sara Eliasson, Lena Blomkvist och Lydia Williams är de första spelarna att förlänga sina kontrakt med Piteå IF. Inom kort hoppas föreningen kunna presentera fler namn från årets trupp.

Länge var det enbart June Pedersen som var under kontrakt inför kommande säsong.
- När det gäller Emelie, Sara och Lena är vi givetvis glada att de valt att bli kvar. De är tre unga och duktiga fotbollsspelare, fostrade i närområdet, som vi ser en stor utvecklingspotential hos, säger Piteå IFs sportchef Leif Strandh.

Lydia Williams är den fjärde spelare i skaran som valt att förlänga. Den australiensiska landslagsmålvakten fick årets säsong förstörd av en korsbandsskada, men är nu på väg tillbaka på allvar. Det undertecknade kontraktet löper över ett år, men innan Lydia åker hem ska parterna diskutera en förlängning på ytterligare ett år.
- Lydia rehabtränar för fullt och för hennes del ser det riktigt bra ut. Den extra fysträning hon nu tvingats köra har enbart gjort henne gott. Vi är övertygade om att hon kommer att utvecklas till en ännu bättre målvakt till nästa säsong, därför vill vi gärna skriva kontraktet på två år, säger Leif Strandh..

- Nu fortsätter arbetet med att knyta upp fler spelare från årets trupp. Kontinuitet är ledordet. Arbetet fortgår hela tiden. Just nu förhandlar vi med ett flertal spelare och inom kort hoppas kunna presentera fler namn från årets trupp, avslutar Leif.

Spelare klara för PIF inför nästa säsong:
June Pedersen 2012-2013
Emelie Lövgren 2013-2014
Sara Eliasson 2013
Lena Blomkvist 2013-2014
Lydia Williams 2013

Taggar: