Årets mål i Piteå sänkte Vittsjö

Piteå IF dominerade när man tog revansch för vårens nederlag i Vittsjö, men trots överlägset fler avslut både på och utanför mål stod det 0-0 i halvtid.

Det dröjde dock bara en minut in på andra innan Jennifer Nobis nickade inledningsmålet för PIF på inlägg från Ann-Mari Dovland.
- Sedan spelade vi riktigt bra och kände aldrig att det var någon fara på taket, säger PIFs assisterande tränare Lennart Hedkvist.
1-0 är dock en osäker ledning och tio minuter före slut hade Sandra Adolfsson en bra chans till kvittering, men ännu bättre var Sofie Andersson fem minuter senare när hon kom helt fri med Maria Rönnbäck som gjorde en storstilad räddning.
Hemmalaget fick forma ett nytt mittbackspar i Sara Eliassons frånvaro men Anna Westerlund ersatte på ett utmärkt sätt men så hade hon också Faith Ikidi bredvid sig.
Det var Faith som bjöd den trägna hemmapubliken, 863, i den tilltagande kylan på årets mål när hon bjöd på en soloraid från egen planhalva och avslutade med 2-0 bara minuten efter Vittsjös bästa målchans.
Ann-Mari Dovland som inte spelat så mycket höst gav tillsammans med Hallbera Gisladottir en stark vänsterkant som ständigt hotade.

- Vi jobbade oss in i matchen efter Piteås starka inledning och när vi gick in till halvtid kändes det rätt hoppfullt inför andra, säger Vittsjö GIKs assisterand tränare Ulf Palmquist.
- Men direkt tog Piteå ledningen och vi fick jobba oss in i matchen igen. Vi hade nog lika mycket bollinnehav som hemmalaget. Det hade inte varit ofötjänt att vi åkt hem med en poäng.
Holländska landslagsmålvakten Loes Geurts hade i så fall varit matchhjälte. Av utespelarna höll som vanligt Sandra Adolfsson på mittfältet samt Kendall Fletcher i backlinjen upp sina lagdelar.