Tyresö FF på väg till seriefinalen

Ni vet förutsättningarna inför guldmötet. LdB FC Malmö leder Damallsvenskan och tar guld vid vinst eller oavgjort mot Tyresö FF. Tyresö, som gästar Malmö, måste vinna för att guldet ska röra sig från just Malmö till Tyresö. Vi tog ett snack med Tyresös tränare Tony Gustavsson samtidigt som laget åkte ned till Skåne
Tony Gustavsson på väg mot Malmö med Tyresö. Foto: Anders Henriksson

Hur är känslan just nu?
- Inspirerande, väldigt inspirerande. Men samtidigt måste vi försöka hålla igen lite, det är lite tid kvar till matchen. Vi vill inte pika för tidigt, det är lördag klockan 13 vi ska ha vår pik och vara som absolut mest redo.

Hur ser ert segerrecept ut?
- Vi har tuffast möjliga motstånd, LdB FC i Malmö. De har ett starkt kollektiv kryddat med individuellt skickliga spelare. Men vi måste tro på det vi gör. Det här blir vårt tuffaste test hittills. Vi måste vara aggressiva i försvaret och tro på vårt passningsspel, det är det vi lärt oss under hösten.

Ldb FC har inte tappat poäng hemma sedan förra hösten är minst sagt svårslaget hemma, hur ser du på den utmaningen?
- Det gör det ännu mer inspirerande. Och att det var vi som slog dem sist ger matchen ytterligare lite krydda. Vår framgångsfaktor under hösten har varit att vi har fokus på att prestera maximalt. Var och en måste tro på sig själv och inte fokusera på att det är de regerande svenska mästarna vi möter. Vi måste gå ut och göra en maximal prestation och då får vi se om det räcker hela vägen.

Hur ska ni stoppa Anja Mittag?
- Mittag är en spelare av världsklass. För att vinna måste vi som lag göra fler mål än Malmö, och lite skämtsamt kan man säga att vi måste göra fler mål än Mittag. Men vi måste spela ett aggressivt försvar och skära av framspelsmöjligheterna till henne. Vi måste begränsa deras möjligheter att få bollen till henne.

Vad är LdB FCs styrkor, hur ska ni lyckas dyrka upp dem?
- När matchen startar har de något vi inte har, ett SM-guld. De kommer vilja spela ett organiserat försvarsspel och utnyttja kontringsmöjligheterna. Så, det är framför allt deras försvar vi måste dyrka upp, avslutar Tony Gustavsson.

Malmö-Fan 2012-11-03 01:20

Ni är hjärtligt välkomna till Malmö, det är alla turister. En öl??