Jeglertz: - Nästan hemmaplan för Finland

Sverige kommer att möta Andrée Jeglertz och hans Finland på Gamla Ullevi i Göteborg i den andra gruppspelsmatchen. Damfotboll.com träffar en Finsk förbundskapten som är relativt nöjd över att hamna i Sveriges grupp i stället för Frankrike eller Tysklands grupper.

Sverige kommer att möta Andrée Jeglertz och hans Finland på Gamla Ullevi i Göteborg i den andra gruppspelsmatchen.
Damfotboll.com träffar en Finsk förbundskapten som är relativt nöjd över att hamna i Sveriges grupp i stället för Frankrike eller Tysklands grupper. – Det är hemma för mig och många av våra spelare spelar här, så när vi spelar mot Sverige är det nästan hemmaplan för oss.
Det är en ödmjuk Andrée Jeglertz som ser kommande EM turnering som en stor utmaning för finsk fotboll.
– Vi har ett ungt landslag med många unga spelare, så vilka lag vi fick i gruppen spelade egentligen inte så stor roll, det blir det en utmaning för oss oavsett.

För de finska damerna väntar en viktig period inför EM. Det är ett landslag som har spelat ett bra försvarsspel men haft det tyngre anfallsmässigt. Något man kommer att fokusera på under vinter och våren. Enligt Andrée handlar det om vad varje spelare gör varje dag från nu fram till sommarens mästerskap.
– Tar alla spelare och gör sitt jobb varje dag och utvecklas några steg då kommer vi vara bättre när EM startar än vad vi är idag. Sen får vi se vad det räcker till.

Text: Per Gullbransson