Hur står det till med engagemanget?

Nu är det min tur att stämma i bäcken, liksom Damfotboll.com's grundare Anette Börjesson. Ja, jag driver kampanjen så gott jag kan. Men är det min kampanj? Nej, verkligen inte. Det är vår kampanj. Engagemang gör vår kampanj framgångsrik!

Nu har mer än hälften av tiden gått och varje dag har jag och många med mig lyft fram damfotboll.com mer än vanligt, satt extra fokus på sidan nu under kampanjmånaden. Vi hoppas på ett gensvar av alla damfotbollsengagerade människor ute i Sverige. Jag har drömt om fler ambassadörer som liksom jag tjatat och drivit på kampanjen i sina nätverk, genom att sprida information och berätta om att vi nu gör en rejäl insats för att ta damfotbollen till nästa nivå. Vi hoppas att unika besökare till damfotboll.com ska känna att informationen är värd någonting. Om inte alla så i alla fall de flesta. Vi utvecklade möjligheten att göra en PODCAST om damfotboll för att nå ännu fler.

Många är ni som tycker att kampanjen är bra. Men att gå från ord till handling har visat sig lite svårare än jag förväntat mig. Jag trodde att det skulle vara relativt enkelt att stötta vår kampanj, så länge man brann för damfotboll. Givetvis kan vi ha misslyckats med vår marknadsföring, med att förmedla vårt budskap eller på annat sätt. Kanske vill man hellre stötta en annan nyhetskanal om damfotboll, kanske gillar man inte något i vårt upplägg eller så har man kanske inte det ekonomiska utrymmet just nu. Nedan ska jag hitta positiva vinklar på allt som skulle kunna vara motigt:

  1. Marknadsföringen
    Misslyckades den? Så kan det absolut vara. Så är det nog till och med! Men å andra sidan har vi sett ett otal trender sprida sig i de sociala medierna, bara de är heta nog. Vi kan inte konkurrera med SD-nyheter och Zlatan-mål, men vi kan skapa en våg av damfotboll, men det krävs en uppslutning av andra som är engagerade. Just nu frågar en del var engagemanget har blivit av? Kanske är man redan upptagen, kanske har man inte befunnit sig där vi pratat om kampanjen, kanske har man helt enkelt inte gått från ord/tanke till handling. 13 dagar kvar och ni har alla möjligheter att motbevisa detta påstående genom att sprida, sprida, sprida!

  2. Damfotboll.com
    Gillar du inte damfotboll.com? Okej, smaken är som baken. Faktum kvarstår dock - damfotboll.com har gjort ett enormt jobb för oss inom svensk damfotboll och vi har i alla år tagit den för givet. Vi har velat bli matade med nyheter och vi har inte behövt ge något tillbaka. Sedan år 2000 har sidan rapporterat i vått och torrt och skapat ett stort nätverk och historiskt kunnande. Man har drivit på förbund av olika slag för att förbättra bevakningen av damfotboll. Även om man inte i framtiden vill läsa damfotboll.com så kan man i alla fall bidra för att visa att intresset för damfotbollsbevakning i stort är på uppgående och hett. 13 dagar kvar och folket har gott om tid att få detta att hända. Hur då? Enklast är att skicka ett SMS med 150kr till 72550 - skriv 'FBM 1460'.

  3. Ekonomin
    Det är för dyrt! Ja, vi förstår argumentet. Vår lägsta nivå är i dagsläget 150kr och det kan vara en hög tröskel. Samtidigt så tycker vi att damfotboll.com är värt det, vi tycker att damfotboll är en produkt som man ska kunna betala för men vi ser dessutom andra värden i ditt engagemang, marknadsföringen du hjälper oss med när du sprider vårt budskap, energin du ger när du skickar peppande mail eller de nya möjligheter som uppstår när du öppnar nya dörrar. På 13 dagar kanske du hinner hitta 15 kompisar som alla tycker att en ökad damfotbollsbevakning är värd åtminstone en tia, eller tipsa företag som gillar damfotboll? 13 dagar, gott om tid att motbevisa detta påstående.

Det jag gjort hittills i kampanjen är att fundera kring vilka i mitt nätverk som skulle kunna vara intresserade, kontaktat dessa, tjatat om kampanjen på Twitter och Facebook, hittat på ett sätt att motivera föreningarna, kontaktat bidragsgivare samt bidragit med 400kr. Du kan göra på samma sätt! Tänk vad en liten person kan göra, tänk vad mycket vi kan göra tillsammans!

Med hopp om ett lyft, om ett ökat engagemang och om MINST 30000kr och en nyskapad damfotbollspodcast till damfotboll.com, i all välmening,
Hedvig Lindahl, en av många bäckar små i kampanjen