Meriterad forward till Piteå

Piteå IF hämtar förstärkning till sitt anfall från Nigeria. Francisca Ordega heter hon och fyller 20 år i år, en talangfull forward med meriter från det nigerianska landslaget och ryska storlaget Rossiyanka.

- Precis som de flesta nigerianskor är hon en teknisk fotbollsspelare, dessutom är hon snabb och det är två egenskaper hos en forward som vi sökt efter, säger Piteå IFs sportchef Leif Strandh.

Hon har representerat Nigeria i både U17-VM (2010) och U20-VM (2012). Dessutom var hon som 17-åring med i landslagstruppen till 2011 års fotbolls-VM i Tyskland där hon gjorde två inhopp.Efter hennes succé i U20-VM värvades hon i höstas till Rossiyanka inför Champions League.Tyvärr skadade hon sig nästan direkt och valde att åka hem för att rehabträna.
- Francisca har redan kommit en lång väg i sin fotbollsutveckling. Samtidigt är hon ung och vi är övertygade om att hon kommer att ta ännu större kliv tillsammans med oss. Vi är självklart glada att hon nu har skrivit på för oss, tillägger Leif Strandh.

Rainer Fussgänger 2013-01-30 16:25

Var hon inte aktuell för Jitex i somras?

Putte 2013-01-30 18:36

Det kablades ut i september att hon var klar för Jitex, problemet var bara att ingen pratat med Francisca själv och hon hade inte skrivit på något kontrakt.