Piteå IF - Umeå IK 2-0

I Sundsvall för en vecka sedan vann Umeå IK över Piteå IF med 2-0 i en inomhusmatch. När lagen klev ut på utomhusgräs på Annandagen var siffrorna samma men hemmalaget Piteå segrade.

- Matchbilderna påminde också om varandra. Två lag som känner varandra, inte så mycket målchanser, säger PIF-tränaren Stellan Carlsson.

Piteå började matchen med Lisa Renlund, född -97 i forwardsposition men fick mest ägna uppstarten åt att försvara sig. Umeå hade bollinnehavet men saknade spets och efter en dryg halvtimme tryckte hemmalaget in 1-0.
- Ett anfall som startar på högersidan, June Pedersen skickar in bollen till Josefin Johansson i straffområdet som lobbar över målvakten.

Piteå fick ingen utdelning efter paus heller medan Piteå tog bättre vara på sina lägen. Inhopparen Clara Markstedt gjorde 2-0 med förarbete av Sara Eliasson.

I den näst sista träningsmatchen under försäsongen försökte Piteå också besvara frågan om Anna Westerlunds position på plan.
- Hon fick spela innermittfältare och sedan innerback i andra halvlek. Hon är bra i båda positionerna så det får vi klura på, säger Stellan Carlsson.

- Det är många som är bra och steppar upp i andra halvlek. Josefin Johansson vinner mycket boll för oss på mittfältet.

Notvikens IF står för motståndet i det kommande genrepet för Piteå, annars är det mer och mer fokus på premiärmatchen om två veckor.
- I träningsmatcherna har vi gjort stabila prestationer, nu ser ser vi fram emot att serien ska dra igång. Man längtar på allvar nu, säger Stellan Carlsson till sist.