Kan Vittsjö upprepa succén?

Efter succén som nykomling väntar det närmast mytomspunna andra året för Vittsjö GIK. Ett år som kan bli marigt, mastigt men alldeles säkert inte svårare än vad laget gör det till.
Sofie Andersson och Vittsjö GIK slutade sexa förra året.

Lika nytt och spännande kan det inte bli när Vittsjö precis som ifjor inleder seriespelet med en långresa till Norrland, nu till Skellefteå och Sunnanå SK. Däremot finns inspirationen, att man upplever liknande situationer och vet hur de ska hanteras.
- Förra året, på försäsongen kändes upp och ner och vi var osäkra på var vi stod. Nu har alla tagit ett steg framåt, många hade ju inte spelat allsvenskan förut, säger anfallaren Sofie Andersson.

Vad har hänt i Vittsjö under försäsongen i år?
- Vi har spelat mycket mot killag och fått träna försvarsspelet ordentligt. Samtidigt känns det som vi utvecklat anfallsspelet och fått mer variation i det.

Variation eller någon slags förändring var nödvändig efter höstavslutningen med en poäng på de sju sista omgångarna.
- Det är ingen hemlighet att många läst in hur vi spelade med mycket djupledsbollar på mig. Nu känns det som vi har en större variation där fler spelare hänger med i anfallen.

Av Sofie Anderssons tio mål kom två under höstsäsongen.
- Man kände sig rätt hårt tagen som forward ju längre säsongen gick.

Har ni kommit fram till något annat kring höstens nedgång?
- Dels var "Iffi" (Ifeoma Dieke; mittback) skadad men man kan inte bara skylla på det. Orutinen kom ifatt oss, förhoppningsvis har vi jobbat bort det nu, säger Sofie Andersson.

Ross ersätter Adams framåt
jross_1-002.jpgEn annan målskytt av dignitet, Danesha Adams har nu tagit karriären tillbaka till USA. In istället Jane Ross från Skottland som tycks ha imponerat under några månader i norra Skåne.

Tränaren Simon Sjöfors målade upp henne som "årets värvning alla kategorier" under upptaktsträffen i Stockholm. Definitivt en bra spelare att ha i laget när Vittsjö gör sig redo för år två.
- Framförallt vill vi göra en bättre placering, det är drivkraften. Vi vill också spela en rolig fotboll, rulla på marken och hitta fina kombinationer, säger Sofie Andersson.

Sofie Anderssons ...
Seriesegrare... Tyresö
Skytteligavinnare... Anja Mittag
Premiärtankar... Vi har definitivt lärt oss av Umeåmatchen (premiären 2012). Sunnanå har nog premiärnerverna som vi hade förra året, det får vi försöka dra nytta av.