Josefine Öqvist: - Jag är inte orolig, jag tror på mig själv

Josefine Öqvist var inte med när Kristianstads DFF tog emot Piteå på söndagen. Men snart gör hon comeback i Damallsvenskan efter en liten skada och efter året där hon blev mamma. På upptaktsträffen mötte vi en, som vanligt glad Josefine Öqvist som är förväntansfull inför den stundande säsongen.
Josefine Öqvist på upptaktsträffen (Foto: Rainer Fussgänger)

– Jo, Kristianstad kändes ju som ett naturligt val för mig och Kristianstad är ett himla bra lag. Jag tror vi kommer att vara där och nosa i toppen med de bästa lagen. Det ska bli fantastiskt spännande. Det är också en skön signal att Hedvig Lindahl kommer tillbaka. Med hennes sätt att spela långt ut hjälper hon laget, hon hjälper att få upp laget och det blir jättebra. Men, man ska ju också säga att Brett Maron, vår andre målvakt har gjort en mycket bra försäsong och det är ju härligt att det är konkurrens på alla positioner i laget, säger Josefin.

Livet som mamma och fotbollsproffs är lite tufft, men man vänjer sig, säger "Jossan".
– Man kommer till träningen och har med sig mycket grejer och bilen är full, sedan byter man om och stressar. Men samtidigt är träningen en fantastisk avkoppling också, nästan som vila, skrattar hon.
Josefine Öqvists pojkvän är ishockeyproffs och utövar en vinteridrott, Josefine är sommaridrottare. Hjälper det med organisationen hemma?
– Det gör det ju, men sen blir det också så att vi har väldigt få gemensamma lediga dagar.

Berätta om Marija Banusic som är kanske en av Sveriges största talanger.
–Vi kan ju inte begära att hon kommer att vara bra i varje match, men hon är en av de största talanger jag har sett. Hon är så himla stark, har bra teknik. För hennes del är det bara att lära sig värdera lägen, när ska jag släppa bollen, när ska jag hålla den, alltså det, så är hon en blivande världsspelare. Så enkelt är det.

Du var åter igen i landslagstruppen, men sen kom skadan. Hur funderar du kring EM och din eventuella medverkan?
–Jag hann ju träna ändå, men de kunde inte se mig i matchen, men det kommer de att få göra i Allsvenskan. Jag tror att de hann se att jag är tillbaks i bra form på och när jag spelar igen får jag visa vad jag kan och var jag står. Jag är inte orolig, jag tror på mig själv. Jag är ingen som gör någonting bara halvhjärtat. Gör jag någonting då gör jag det med hela hjärtat och till 100%.

Mark 2013-04-21 17:20

"."